FOOD

Langzaam geperst

Het is niet te geloven, maar mijn bramenstruik is er al klaar voor. De hele natuur is in de war ofzoiets, want dat is natuurlijk ruim een maand te vroeg! Niet eerder heb ik mijn frambozen tegelijk mogen oogsten met de bramen, maar dat vind ik eigenlijk helemaal niet erg, want dat levert verrassend lekkere sapjes op.

Ik heb toen ik gestopt ben met roken, een slowjuicer aangeschaft, en omdat ik een teringhekel heb aan de pitjes in bramen, is dit een ideale uitkomst. Op deze manier kan ik genieten van het heerlijke zoete sap van de braam, en omdat ze nu zo vroeg klaar zijn, kan ik deze mengen met de frambozen. Geniaal!

Vandaag deel ik een favoriet receptje, voor een hele simpele juice, die uiteraard langzaam is geperst.

 

BRAFRATEL SAPJE

Wat heb je nodig?

– handje vol bramen
– handje vol frambozen
– half bosje wortelen

– een slowjuicer

Hoe maak je het?
– gewoon alles in die slowjuicer pleuren en klaar is kees!

Mocht je erg gehecht zijn aan je witte muren in de keuken, dan adviseer ik om dit sapje niet te dicht bij de muur te persen, aangezien er een groot risico is op donkerrode spatten overal. (Ja, dit weet ik uit eigen ervaring.)

Er zijn nogal wat meningen over het ‘slowjuicen’, maar ik ben een groot fan! Ik merk dat als ik de ochtend begin met zo’n sappie, ik veel minder trek krijg. Ook schijnt het een reinigende werking te hebben. N.a.v. de documentaire ‘Fat, Sick and Nearly Dead’ ben ik hier mee begonnen. De resultaten die worden behaald in deze docu zijn toch niet te weerleggen? (Mocht je deze documentaire nog niet kennen, je kunt ‘m op Netflix bekijken. Er is ook een deel2.)

In de documentaire beginnen mensen er vaak mee door te ‘sap-vasten’. Daar heb ik zelf geen ervaring mee. Maar wanneer men weer ‘normaal’ begint te eten, onderhouden ze dit wel met de sapjes, en dat is wat ik eigenlijk ook doe. Hierdoor krijg ik voldoende vitamines binnen, en het motiveert me ook om gezonder te blijven eten. Ik raad het iedereen aan!

Drinkse!!!

Oh by the way, mocht je in de buurt zijn, kom dan vooral langs om wat bramen te plukken! Ik kan het niet alleen opeten allemaal! 🙂