HUIS&TUIN

Het korte (maar krachtige) marktplaats drama

Jeetje mina zeg! Wat heb ik me vorige week weer een ellende op de hals gehaald. Zucht. Ik neem jullie mee naar het begin…

Een aantal weken geleden, besloten we te gaan verhuizen. Of eigenlijk waren we al een jaar aan het rondkijken naar iets nieuws, maar hebben we een aantal weken geleden iets gekocht. Allemaal hartstikke leuk, maar iedereen die wel eens verhuisd is weet net zo goed als ik, dat de stress dan begint. Je komt er namelijk dan achter hoe ontzettend idioot veel rotzooi je bezit waar je nooit gebruik van maakt. Dus tijdens het vrolijke inpakken besloot ik eens groots op te ruimen, en wat spulletjes op marktplaats te flikkeren.

Vooral niet te duur, want ik moet er snel vanaf. Gewoon eerlijke, ietwat goedkope prijzen, voor mooie spullen. Nou dat heb ik geweten!

Wat ik goedkoop vindt, is blijkbaar niet de algemene opvatting van de gemiddelde marktplaats bezoeker. Ik kreeg me toch achterlijke biedingen! Sommige boden zelfs maar een kwart van mijn vraagprijs! Nu begrijp ik best dat een beetje onderhandelen hoort bij tweedehands rotzooi verkopen, ik ben ook niet dom, maar dit vond ik toch enigszins storend, aangezien ik al super cheap was.

Nouja, marktplaats vraagt dus aan je of je dan akkoord gaat met dat bod. Nou nee. Want ondanks dat het voor mij rotzooi is, wakkerde het ook een bepaald vuur in mij aan, dat ik zulke mensen het gewoon niet meer gun. Punt. Dus ik stuur die persoon een berichtje om te laten weten dat ik er dus niet mee akkoord ga. Dat ze zelf toch ook wel begrijpt dat ze zwaar onder mijn vraagprijs zit? NOU HET ANTWOORD DAT IK DAAROP KREEG MAAKTE ME NOG GEKKER!!!!

Ze zei dus serieus dat ik wel wat aardiger mocht reageren. WAT?!

Ik leg haar verdomme gewoon uit waarom ik niet akkoord ga met die shit! Ik had nooit verwacht dat mijn reactie haar emotioneel ook zou beïnvloeden. Ik had er eigenlijk nooit aan gedacht dat marktplaats een soort van sociale ontmoetingsplaats is. Dat is het niet zeg je? Nou dan moet je mijn volgende verhaal eens horen!

Omdat ik dus al zo gek was geworden van al die belachelijke biedingen, en de continue vragen of ik het: alsjeblieft echt niet verstuuuuuuur???? please??? NEE. En omdat dat mens zich dus emotioneel aangevallen voelde, besloot ik alleen nog maar te reageren op serieuze biedingen. Blijkbaar werd dat dus ook niet gewaardeerd, want een aantal dagen later, toen ik al die shitzooi allang van marktplaats had afgeflikkerd omdat ik serieus een mental-breakdown kreeg van die onzin, kreeg ik een berichtje van een bieder. Deze beste man had de helft van mijn vraagprijs (van 5 focking euro) geboden, en stuurde terug: Nou het hoeft al niet meer want je reageert niet!!!!

Oh. My. God.
Furieus werd ik.

Vanaf nu zet ik nooit meer wat op marktplaats, maar breng ik het naar de kringloop. Voor nop.