LIFE

He jij! Met je kutlampen!

Sinterklaas is aangekomen en de eerste ochtend ijskrabben is een feit. Hoera het wordt winter!

Ik vind dat altijd zo gek, ineens kom je erachter dat het super vroeg donker is. Dit is nooit iets dat zich opbouwt ofzoiets, maar op een dag besef je jezelf dat gewoon. Zo ik ook vorige week. Helemaal prima hoor, maar de aanleiding was dus wat minder leuk.

Omdat het rond 5 uur donker word, rijd is na het werk dus in het donker terug naar huis. Dat vind ik niet erg, want ik heb een tering hekel aan autorijden, maar als ik het dan toch moet doen, dan het liefste in het donker. Dan kan je lekker meeblehren met muziek en middelvingers opsteken naar andere weggebruikers zonder dat iemand het ziet.

Maar nu blijkt er dus een groot probleem te zijn hier in het noorden van Nederland. Ik weet niet precies wat de aanleiding is geweest, maar blijkbaar zit iedereen hier ineens op z’n knip. (Dat betekend zoiets als dat men niet makkelijk meer geld uitgeeft.) Want hoe chill het rijden in het donker ook was…. het is compleet voor me verpest. Men denkt namelijk dat ze heel goed zelf hun autolampen kunnen vervangen.

Uiteraard achterlijk. Dat is net zoiets als dat je buurvrouw denkt dat ze jouw hartoperatie wel even kan gaan doen.

Natuurlijk, dat lampje thuis kan je prima zelf vervangen. Maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er bij je autolamp toch echt iets meer komt kijken. Wat namelijk het probleem is (lees: MIJN FUCKING PROBLEEM), is dat 80% van al die cheapskates het lampje er omgekeerd indraait. Dat klinkt heel onschuldig, maar wanneer je mij verblind met dat omgekeerde lampje van je en ik daardoor drie kinderen met hun lampion omver heb gereden omdat ik ze niet zag omdat ik verblind werd door dat kutlicht van je… dan is het ineens niet zo onschuldig meer.

Tevens is het ook niet normaal dat wanneer je rondrijd op een weg, jij de enige auto bent die de toppen van de bomen naast de weg van licht voorziet. Je moet wel heel achterlijk zijn wil je denken dat dat normaal is. Ik heb namelijk nog nooit een auto gezien die richting de toppen van de bomen reed. Even voor de duidelijkheid, die lampen zijn er zodat jij de WEG kunt zien. Mocht je dat even vergeten zijn….