HUIS&TUIN LIFE

Anti-verveeltips

Ja, we weten het nu wel hoor! Dat gezeik de hele tijd over dat mensen zich vervelen omdat ze de hele dag thuiszitten. Ik vind dat nogal wat. Hoezo kun je je thuis ineens niet meer vermaken? Beetje zielig is dat wel hoor…

Echter ben ik ook de beroerdste niet, en heb ik wat anti-verveeltips voor als je aan huis gekluisterd bent. En nee, dit zijn niet van die belachelijke kut tips van ‘doe je Netflix aan, want deze serie moet je zien’ of ‘doe een klusje die al maanden blijft liggen’. Blehh, wat een ontzettende achterlijke tips. Wie geeft nou zulke tips? Denk je dan echt dat je lezer zo achterlijk is dat ze dat zelf nog niet hadden bedacht?

Enfin, hierbij een paar tips die je creatieve brein een beetje prikkelen. Mocht je het niks vinden, dan kan Netflix altijd nog…

Anti-verveeltip 1: De schoenenrace

Toen mijn zusje en ik vroegen nog jong waren, waren wij meester in het bedenken van spelletjes die nog niet bestonden. Zo ook dit spel. Het is geweldig om te doen met je hele familie, en hoewel onze ouders vroeger niet meededen, zou ik het zeker aanraden om als vader of moeder ook deel te nemen. Maar mocht je geen kinderen hebben (als je het mij vraagt de beste keuze ooit) dan kun je dit ook doen, want zonder kinderen is het nog leuker want dan hoef je niet bang te zijn dat er ‘tand-door-de-lip-praktijken’ voorkomen.

Stap 1: Pak allemaal knutselspullen (of gewoon de inhoud van de papiercontainer) bij elkaar, en zorg voor lijm, nietjes en/of plakband. Doe je schoenen uit, en maak dan met de knutselspullen een nieuw paar schoenen voor jezelf. Het handigste is om ze direct om je voet heen te maken, want uit ervaring weet ik dat je papieren schoenen niet zo heel makkelijk aan en uit doet.

Stap 2: Maak een parcours door het huis. Dat wil zeggen: een rondje om de stoel heen, over de bank, onder de tafel, 3 keer de trap op en neer, koprollend door de tuin… Weet ik veel wat voor onzin je allemaal bedenkt, het kan niet gek genoeg. Handig is wel dat het einde van het parcours weer uitkomt bij het begin, zodat je in rondjes kunt gaan.

Stap 3: Leg bij het begin van het parcours een briefje neer met iedere deelnemer zijn naam erop. Iedere keer als je een rondje hebt gemaakt, zet je een turfje bij je naam.

Stap 4: En starten maar! Wie het meeste rondjes op het parcours kan doen terwijl de zelfgemaakte schoenen nog heel zijn, heeft gewonnen! Als je schoenen stuk gaan ben je af en mag je niet meer meedoen.

Ja, daar kijk je van op he? Zo’n tip ben je vast nog niet eerder tegengekomen. 

Anti-verveeltip 2: Kook je suf

Nog steeds verveeld? Stap dan in de rol van een moderne slaaf, en voorzie iedereen die je liefhebt van eten. Het internet staat vol met recepten waarvan je altijd al dacht, dat wil ik eens proberen, of waarvan je denkt, what the fuck is dit voor shit? Nu is de tijd om het te gaan maken!

Maar het koken van recepten die je nog niet eerder hebt gemaakt, kost tijd en veroorzaakt heel veel rommel. Dat doe je natuurlijk niet voor niets, dus daar komen je familie en vrienden in beeld.

Stap 1: Maak de dag van tevoren een menu van een aantal gerechten die je wilt gaan maken en stuur via WhatsApp een uitnodiging naar al je vrienden en/of familie. Vraag aan ze of ze willen doorgeven welk gerecht ze willen ontvangen en voor hoeveel personen.

Stap 2: Nadat je al je bestellingen binnen hebt kun je boodschappen doen. 

Stap 3: Maak op de dag van bezorging alle gerechten klaar. Zorg ervoor dat al je Tupperware bakjes schoon zijn, dat er genoeg benzine in je auto zit en scharrel overal in huis (plastic)tasjes bij elkaar. Begin op tijd met koken, zodat je rond etenstijd iedereen van eten kunt voorzien.

Stap 4: Wanneer je alles hebt gekookt maak je de bestellingen klaar en bezorg je ze bij je familie en vrienden. Dat kan gewoon heel onpersoonlijk door het tasje eten voor de deur te zetten en dan heel hard weg te rennen. Deed je vroeger ook wel eens voor de lol toch?

Stap 5: Ga naar huis en eet alle restjes op. Wedden dat je daarna een super voldaan gevoel hebt over jezelf?

Anti-verveeltip 3: Weg ermee

En mocht je hierna nog steeds in je verveel-modus zitten (dan is er serieus iets mis met je maargoed), dan kun je ook nog deze laatste tip doen. Hier ben je ook echt wel een dag mee zoet.

Gooi/geef 500 spullen uit je huis en tuin weg.

Succes!