WTF is dat met die maaltijdbox?

Ik wordt gebeld, door een meneer van een bedrijf die maaltijd boxen levert, we noemen hem even Max. Max doet mij een ge-wel-dige aanbieding waarbij ik 20 euro korting krijg op zo’n maaltijdbox. Ik moet dan alleen wel voor de tweede box de volle mep betalen. Die volle mep voor de goedkoopste box komt in ons huishouden uit op 39 euro voor 3 tweepersoons maaltijden. Plus die 19 euro van de eerste box ben ik dan 58 euro kwijt en heb ik wel 6 maaltijden. Tjonge wat een voordeel!

DSC_0026

Ik heb het al eens gezegd, maar ik zeg het nog maar eens, ik verdien geen reet en heb daarom niet zoveel geld. Dat geeft helemaal niets, want geld maakt niet gelukkig, maar ik moet dus wel een beetje op mijn centjes letten bij het boodschappen doen. Elke maandag rijd ik daarom mijn winkelwagentje de Lidl in. Het is heerlijk rustig winkelen want ik hoef niet uit honderd verschillende merken te kiezen en pleur gewoon in mijn karretje wat op mijn lijstje staat. Ook let ik niet op de prijs, want halloooo! ik ben in de Lidl… Bij de kassa aangekomen ruim ik mijn volle kar uit op de lopende band en reken ik gemiddeld zo’n 40 euro per week af. Ik ga blij naar huis en hoef pas de maandag erna weer de supermarkt te betreden. Ik heb voor die 40 euro voor de hele week avondeten, ontbijt en lunch, tussendoortjes, snacks en zelfs toiletpapier en vuilniszakken.

Waarom zou een mens dan in godsnaam 58 euro betalen voor maar 6 maaltijden? Omdat het aan huis bezorgd wordt? Maar je moet toch nog steeds naar de supermarkt? Ik bedoel, er zitten geen pleerollen in die box hoor! Of kattenvoer, of vuilniszakken…. Dus wat is dit voor een onzin? Het is gewoon een gigantische marketingtruc om mensen meer geld te laten betalen voor iets wat zogenaamd hip is ofzo. Nu snap ik dat er sommige mensen zijn die een behoorlijk goed maandloon hebben en anders ook niet weten wat ze met hun geld moeten doen (dat snap ik eigenlijk niet, mail me maar voor wat leuke inspiratie), maar dan nog vind ik het schandalig! Geef dat geld lekker aan de daklozenkrant verkoper die voor de supermarkt staat. Of aan een goed doel ofzo. Maar dit is gewoon de kas spekken van een 1 of andere hippe onderneming die over 5 jaar al weer failliet is omdat dan iedereen door heeft dat ze opgelicht worden. (Mag ik hopen!)

Terug naar Max. Ik vertelde hem heel eerlijk dat ik de prijs belachelijk hoog vond en ik voor 1 euro meer mijn COMPLETE weekboodschappen in huis had. Hij gaf me een compliment dat ik dat kon, want dat zou hem nooit lukken hoor! Nu weet ik ook wel, ik ontbijt en lunch alleen (want vriendlief doet dat op zijn werk) dus dat scheelt weer. Wij zijn allebei ook kleine mensjes dus eten niet zo veel (nouja, dat is misschien ook een beetje gelogen) en ik eet ook nog eens geen vlees dus dat scheelt ook weer een beetje (alhoewel die vleesvervangers kosten ook niet niks.) Ook drink ik overdag eigenlijk alleen maar thee en hebben we ook geen kinderen. Maar…. Wij hebben wel een hond, en een kat en twee kippen (oke, heel eerlijk, het kippenvoer zit niet bij die 40 euro per week in wat dat hebben ze niet bij de Lidl). Ook vreten wij ons in de avond altijd vol aan lekkere koekjes of chipjes. Ik wil ALTIJD iets van chocola in huis hebben omdat dat lekker is en ik koop alleen biologisch vlees. Dus wake-up!, dat lukt gewoon voor 40 euro bij de Lidl hoor!

Pff, 39 euro per week voor 3 twee persoons maaltijden… sjonge jonge zeg. Daarvoor kan ik de pizza bezorger 4 keer voor laten komen rijden met een heerlijke verse margaritha, en dan kan ik hem nog fooi geven ook! Wat een afzetterij zeg.

Het enige positieve is dat je niet zelf hoeft te bedenken wat je nou weer moet eten. En je ontdekt misschien wat nieuwe recepten (die je ook op internet kunt google’n en dat kost je niets extra’s maar oké.) Goed iedereen zijn ding. Doe lekker wat je zelf niet kan laten want dat doe ik ook, bij de Lidl.

Eet Smakelijk!

Waar doe jij altijd jou boodschappen?