Wij hebben een hondje!

Vriendlief wil al sinds dag 1 dat wij samenwonen een hond, ik ben eerlijk gezegd altijd meer een katten mens geweest. Omdat we beiden nog studeerden en mijn vriend later ook ging werken kon het niet om een hond te nemen want we waren veel weg, we kregen dus een kat. Toen we verhuisden naar het huis waar we nu wonen kwam daar nog een kat bij en uiteindelijk ook nog twee kippen. Een maandje geleden is 1 van onze katten helaas doodgereden door een mongool van een autobestuurder die ook gewoon door is gereden en nu hadden we nog maar 1 kat. Alles prima, maar de drang naar een hondje bleef heel sterk bij mijn vriend en vorige week maandag leek hij zijn droom te kunnen vervullen.

Hij zag een foto op Facebook voorbij komen van een hondje. De mensen die het bericht op Facebook plaatsten hadden haar onder hun hoede genomen omdat de het gezin van wie het hondje was is vertrokken zonder de hond mee te nemen. Ze was erg verwaarloosd en ze zochten dus dringend een huisje voor haar. Via de Facebookchat zocht hij contact met deze mensen maar hij kreeg te horen dat ze al een huisje voor haar hadden. Jammer, het moest blijkbaar niet zo zijn… Echter die woensdag daarop werd hij gebeld; of we nog belang hadden bij het hondje? De mensen waar ze heen was gegaan hadden een grote hond die haar steeds aanviel dus ze kon daar helaas ook niet blijven. Het moest dus blijkbaar toch zo zijn! We stapten die avond in de auto en haalden haar op, wat een schatje! Ze heet Sisi, maar vriendlief noemt haar Sissy, hahaha wtf, maargoed ze reageert op beide dus we hebben besloten haar naam zo te laten.

DE CHECKUP
Op donderdag ging ik met haar naar de dierenarts. Ze heeft een hele slechte vacht die vol zit met klitten en ze is erg mager. Verder ziet ze er goed uit. Ze kreeg een aantal prikken voor de zekerheid omdat we niet weten of ze die ooit gehad heeft. Ze was al wel gechipt, maar we kregen geen contact met de mensen aan wie de chip gelinkt is (gelukkig! :-P). Ze is super lief, blij en nieuwsgierig en dol op wandelen en spelen. Het is echt een wonder dat ze nog zo goed van vertrouwen is naar mensen toe als je bedenkt wat ze allemaal heeft moeten meemaken. Ze heeft wel een beetje verlatingsangst. Als mijn vriend of ik de ruimte verlaten gaat ze een beetje piepen en zitten wachten voor de deur, maar ik denk dat het tijd nodig heeft zodat ze beseft dat we haar echt niet achter laten.

TRAINING
Wat betreft geen training; zoals in het Facebook bericht staat, dat valt echt reuze mee! Ze is zindelijk, ze loopt goed mee aan de lijn en sinds gister gaat ze zitten als ik haar dat vraag. Ook snapt ze dat ze op haar plaats moet als we bijvoorbeeld zitten te eten. Ze is heel slim en ik denk dat ze dus wel enige training heeft gehad maar dat dit in een andere taal is gedaan waardoor ze nog niet zo goed snapt wat ze moet doen. Maar ze leert snel dus ik voorzie geen problemen! Ik zit er wel over te denken om met haar naar cursus te gaan, want ik heb zelf nog nooit een hond gehad dus het lijkt me vooral goed voor mezelf om wat discipline bij te leren haha.

EN RAKKER DAN?
De kat vind het allemaal wat minder leuk, maar dat is natuurlijk logisch. Hij zit vooral boven te wachten tot ik hem kom halen zodat ie kan eten en hij durft alleen met mij naar beneden. Het heeft tijd nodig en ik sta hier maar gewoon positief in, het komt vast goed met die twee samen. 🙂

DE GROTE METAMORFOSE
Maandagavond ging ze naar de trimmer, helemaal kort! Ze heeft erg last van haar klitten dus kort is voor haar het beste. Een ware metamorfose dus.


Dit is Sisi op zondag. Wat een snoepje he?


Dit is Sisi vandaag, nadat ze naar de trimmer is geweest. Hahaha het is echt een mini hondje geworden! Ze is zooooooo schattig! Het was wel spannend om haar achter te laten bij de trimster, want ze is heel erg aan ons gehecht. Maar het ging allemaal goed. Helaas is ze wel heel erg bang voor water, dus dat wordt nog een leuke klus als we haar weer moeten wassen. Ach, we redden ons vast. Vanaf nu laten we het groeien en kijken we welke lengte we het mooiste vinden bij haar, maar ik denk stiekem dat we er al over uit zijn dat ze nooit meer lang haar krijgt! Ons hondje moet gewoon lekker hond kunnen zijn, kunnen rennen door de modder en zich lekker kunnen bewegen. Lang haar is alleen maar gedoe voor zowel ons, als voor haar.

Wat vinden jullie van Sisi?