Waar heb jij je rijbewijs gekocht?

Mensen, er moet me iets van het hart. Ik weet dat het zo’n super cliché onderwerp is, maar toch ga ik het aankaarten. Het rijgedrag van andere weggebruikers. En dan met name de jonge generatie. What the fuck happened?


Om mezelf iets geloofwaardiger te maken, ik heb inmiddels al 10 jaar mijn rijbewijs, dus ik behoor absoluut niet tot de groep die ik nu ga omschrijven. Ik kan immers super goed rijden, en de rest van de wereld niet. Zo frustrerend!

Ja haha, lach maar, maar ondanks dat iedereen altijd denkt dat hij/zij het beste kan rijden, is er toch echt iets aan de hand op de weg wat ik niet langer kan negeren. Ik rijd meestal 4x per week van Assen naar Groningen. Dit zijn nou niet echt grote afstanden, en het is al helemaal niet de randstad, maar toch gebeurd er genoeg onderweg. Jonge bestuurders (tussen de 18 en 25 jaar schat ik ze) die rijden als opa’s en oma’s. Is dit een nieuwe hype ofzo waar ik niet op de hoogte van ben omdat ik te oud ben?

Een aantal voorbeelden:
– Meest voorkomend: tering langzaam rijden (echt wel 10 km slomer dan toegestaan)
– Rare capriolen zoals midden op de weg ineens gaan remmen zonder reden
– Willen afslaan naar rechts en dan op het laatste moment bedenken dat je toch naar links wilt

Waar hebben ze in godsnaam hun rijbewijs gehaald? Of is er een zwarte markt die goede zaken doet door al deze jonge Noorderlingen een rijbewijs te verkopen? Echt niet normaal. Dit soort weggedrag is altijd typerend geweest voor oude mannetjes die het allemaal niet meer zo goed zien en het heeeeeel erg spannend vinden om te rijden. Maar jonge mensen vinden dit nu blijkbaar ook. Tegen hun wil ik zeggen:

VERLAAT DE WEG! NEEM DE FUCKING BUS EN STAP PAS WEER IN EEN AUTO ALS JE RUGGENGRAAT IS TERUGGEKEERD!!!

Stelletje mongolen.

 

fotocredit