Video: Humira inspuiten

Vandaag heb ik een keer iets anders. Ik heb namelijk een video opgenomen over hoe ik het medicijn ‘Humira’ inspuit. Dit is een medicijn die ik al een aantal jaren gebruik en omdat mensen het altijd een beetje eng vinden klinken dat ik mezelf met iets injecteer, en omdat er ook een aantal volgers zijn die mensen kennen met Colitis of Crohn of het zelf hebben, leek het me wel een gepaste informatieve video om eens te delen.

Humira is eigenlijk een merknaam, maar dat is een stuk makkelijker uit te spreken dan de het actieve stof die erin zit namelijk: adalimumab. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke afweer selectief wordt onderdrukt, dat wil zeggen, het remt het ontstekingsproces af om zo verschillende ziektes te beheersen zoals Reuma, Psoriasis, Crohn en Colitis. De adalimumab is een (nu even een heel interessante medische term:) monoklonaal antilichaam. Dat houdt in dat het andere unieke eiwitten in het lichaam herkent en het zich hieraan bindt.

Over het algemeen wordt Humira niet direct gebruikt bij Colitis Ulcerosa. Eerst heb ik nog andere medicatie geprobeerd, maar toen dit niet voldoende bleek, en ik een allergische reactie kreeg op een Remicade-infuus, ben ik hiermee gestart. Inmiddels gebruik ik het alweer een aantal jaar en het helpt bij mij enorm goed om de ziekte in bedwang te houden. Dankzij de Humira heb ik al jaren geen Predison kuur meer hoeven slikken, en dat is echt heel erg fijn!

Anyway, genoeg geluld, dat doe ik in de video hieronder ook al genoeg. Veel kijkplezier!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je een comment achterlaten of mij mailen. 

Volg mij ook op YouTube! Dan mis je nooit meer een video!