Update; Sherry en Sisi

Hallo lieverds. Sorry dat ik vorige week niets gepost heb. Ik heb het een beetje druk gehad (altijd weer dat excuus, i know) maar ik maak het deze week goed met twee artikelen! Vandaag geef ik voor de geïnteresseerden, zoals beloofd, een korte update over hoe het nu gaat met onze nieuwe kip Sherry en ons hondje Sisi. We zijn inmiddels een aantal weken verder en het gaat hartstikke goed!

DSC_0207

SHERRY
Zoals ik al eerder in dit artikel vertelde had ik me voorbereid op een gigantisch gevecht tussen Misty (onze oude kip) en Sherry. Echter bleken ze elkaar de eerste twee weken compleet te negeren en waren ze helemaal niet agressief naar elkaar. Dit is ook later helemaal niet gebeurd. Inmiddels scharrelen ze gezellig samen door de tuin en slapen ze zelfs samen op stok! Dat is best bijzonder, want Misty sliep altijd in het legnest, maar nu Sherry er dus is gaat zij ook op stok. Sowieso is Misty heel erg veranderd, op een goede manier, sinds Sherry er is. Ze is niet meer steeds broeds en loopt veel rustiger en blijer rond. Nu pas zie ik in dat Lola (onze oude kip die dood is gegaan) best wel dominant naar haar toe was en dat dat niet helemaal ten goede kwam bij haar. Met haar nieuwe vriendinnetje is ze helemaal relaxed en dat is heerlijk om te zien! Sherry is op dit moment flink in de rui en heeft daarom iets minder energie. Niets geks en ook niet iets om me zorgen over te maken. Ik heb een aantal veren van haar verzameld voor in mijn herfststukje die op de salontafel staat. Haar veren hebben de perfecte herfst kleuren! Ze is nog wel een beetje bangig voor mij, maar dat komt van het zomer wel goed. Dan ben ik weer heel veel in de tuin en mijn ervaring is dat ze dan binnen no time aan je gaan hechten. Rozengeur en maneschijn dus! 🙂

20151007_141848

SISI
Phoe wat een werk zo’n hondje! Natuurlijk wist ik dat in het begin al, maar het is voor mij flink wennen om ineens ritme en structuur in mijn dagen te hebben. Normaal werkte ik gewoon de hele middag lekker op mijn kantoortje en hoefde ik alleen rekening te houden met mijzelf. De kat die komt wel bij me liggen als hij daar behoefte aan heeft. Met een hond is dat natuurlijk compleet anders! Rond half 1 ga ik altijd met haar wandelen en dan probeer ik minimaal een half uur met dr door het bos te struinen. Sisi komt de trap niet op (gelukkig) maar dat betekend wel dat ik me verplicht voel om ook tussendoor af en toe naar beneden te lopen om haar wat aandacht te geven. Inmiddels begin ik er een beetje aan te wennen en ik vind het gelukkig heerlijk om met haar te wandelen in het bos. Ze kan al los lopen en ook aan de lijn loopt ze voorbeeldig. Er zijn nog wel een paar dingetjes die ze moet afleren. Zo plast ze soms ineens binnen, ook al is ze net een uur geleden uitgelaten is. Waarom ze dat doet weet ik echt niet. Soms denk ik, ze is enthousiast, maar ze doet het ook als er helemaal niets boeiend gebeurd. Ook blaft ze heel hard naar andere honden, het is dan erg moeilijk om haar weer stil te krijgen. Mocht iemand tips hebben waarom ze dit doet en/of hoe we hier het beste mee om kunnen gaan dan hoor ik die natuurlijk heel erg graag! Gelukkig zijn dit ‘kleine’ dingetjes en is ze vooral heel erg lief en merk ik echt dat ze het heel graag goed wil doen voor ons. Ze ontpopt steeds meer tot een echt hondje die zich lekker op haar gemak voelt en ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen!

20151018_130317
Sorry voor mijn totaal-niet-foto-hoofd hierboven, maatgoed. Het gaat ook goed met de kat en Sisi zoals je kunt zien. De eerste dagen durfde de kat niet naar beneden, tenzij ik met hem meeliep. Inmiddels eten ze al samen en liggen ze zelfs samen op de bank! De kat is nog wel een beetje chagrijnig naar Sisi toe, hij geeft haar af een toe een snauw en soms een waarschuwende tik, maar het feit dat ze ook prima naast elkaar kunnen slapen maakt dat ik me er geen zorgen (meer) over maak. 🙂

Tot zover!
Liefs van Sherry, Sisi en Leoni 😛