Uit eigen tuin; Aardbeien!

Het is eindelijk zo ver! Na een jaar lang wachten geven mijn aardbeien planten eindelijk aardbeien. En niet zomaar aardbeien, neehee, net alsof ze zo uit de winkel komen! Ze zijn mooi rood, lekker zoet en sappig en het zijn er gigantisch veel. Ik heb al twee vergieten vol geplukt, maar dat bleek nog niet het einde te zijn, want ook vandaag moest ik weer aan de bak om deze aardbeien te redden uit slakken en mieren mondjes. Het resultaat was weer een heel vergiet vol!

1

Ik ben dol op aardbeien, maar elke dag een rol beschuit naar binnen werken met aardbeien omdat ze op moeten vind ik ook weer een beetje overdreven. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er een beetje op uitgekeken raak en ik ging op zoek naar andere lekkere dingen die ik kon gaan maken met mijn aardbeien. Deze tips deel ik graag met jullie!

Dit is mijn tuin waar de aardbeien planten staan. Ik heb ze in de voortuin gezet omdat aardbeienplanten niet zo hoog worden en de kippen het anders gaan aanvreten.
Ik heb overigens niks gedaan aan mijn aardbeien planten. Ik geloof erin dat de natuur zijn werk gewoon doet en dat een menselijke hand niet perse nodig is om ervoor te zorgen dat het zijn vruchten gaat geven. Het enige wat ik heb gedaan is af en toe wat onkruid gewied. Niks besproeit, niks bemest of whatever, gewoon laten groeien en geduldig wachten….

2

TIP 1. Beschuit met aardbeien (en suiker)
Wie kent m niet? De ideale klassieker met aardbeien. Ik ben er dol op! (maar naar twee weken elke dag eten niet meer.) Het lekkerste vind ik om er nog wat extra suiker over te doen voor extra zoetigheid, maar als je gezond bezig wilt zijn kun je voor een volkoren beschuitje met alleen verse aardbeien gaan.

TIP 2. Croissantje met room en aardbeien
Dit koop ik stiekem soms bij de bakker. Het – is – zo – mega – lekker! Nou was ik op zoek naar hoe je in godsnaam room zelf kunt maken (want weet ik veel, ik ben geen bakker) maar het is helemaal niet moeilijk. Op de website van Uit Pauline’s Keuken staat een hele handige bereidingswijze. Verder heb je natuurlijk aardbeien nodig en een lekker vers croissantje. Die snijd je door midden, wat room erop en dan de aardbeien en TADAA! Smullen maar!
(ps: je kunt ook poeder room kopen bij de Albert Heijn, alleen wat melk toevoegen en klaar! Voor als je lekker lui bent.)

TIP 3. Lekker fruitig aardbeien sapje
Aardbeien kun je natuurlijk ook drinken. Zelf vind ik het heerlijk samen met verse sinaasappelsap.
Benodigdheden zijn perssinaasappelen en aardbeien, mixen maar! (Vind je dit te zuur? Dan kun er je er eventueel nog wat suiker aan toevoegen.)
Een andere lekkere combi is aardbeien met munt, natuurlijk allebei uit eigen tuin! 😉

6

TIP 4. Aardbeien milkshake
Dit scheelt je weer een ritje naar de Mc Donalds en geloof me het is het zelf maken waard. Duizend maal lekkerder als de chemische aardbeien smaak. Waarom een nepperd kiezen als je ook echte aardbeien kunt gebruiken? Verder heb je alleen (vanille)roomijs nodig en melk. Blenden maar!

TIP 5. Aardbeien met slagroom en basilicum
Oke dit is echt een heerlijk verrassende combi en moet je zeker eens proberen! Doe wat aardbeien in stukjes in een bakje, wat slagroom erover en strooi er wat basilicumblaadjes overheen. Dit ziet er vet gezellig uit en smaakt culinair lekker! En zo fucking simpel!

EXTRA TIP! Aardbeien invriezen (voor je smoothie in de winter!)
Leg de aardbeien op een plat bord en laat ze bevriezen. Haal het bord er dan weer uit en je kunt de bevroren aardbeien dan in bakjes bij elkaar doen in de vriezer.

Je hebt nu vast zin in aardbeien of niet? Haha. Hopelijk kun je wat met mijn gegeven inspiratie!
Oh en wat doe ik met de aangevreten aardbeien? Naar de kippen! (Al lijken ze er lang niet zo dol op te zijn als ik.)

5

Geniet lekker van het weer en tot de volgende keer!