Tuinspiratie #2: Even geen plantjes

Een tuin is nooit af, of beter gezegd; een tuin is nooit hetzelfde. Elk seizoen is er altijd wel iets te doen waardoor het weer anders oogt. Je blijft altijd bezig. Nou kan ik mij niet zo goed voorstellen dat een mens met een tuin het vol legt met tegels. Een tuin hoort in mijn ogen groen te zijn, vol met natuur. Maar gezelligheid in je tuin creëer je niet alleen met plantjes! Door de plantjes af te wisselen met leuke spulletjes krijgt je tuin nog meer karakter en wordt het een speelse plek waar het heerlijk vertoeven is omdat er altijd wel wat te zien is. Vandaag laat ik aan de hand van voorbeelden uit mijn eigen tuin zien wat je als ‘niet plantjes’ kunt toevoegen in je tuin.

DSC_0025

HANG WAT OP/AAN JE SCHUTTING
De meest makkelijke manier om je tuin te versieren is om wat op je saaie schutting te hangen. Zo krijg je minder het gevoel dat je in een kooitje ‘opgesloten’ zit, maar wordt het juist een gezellig plekje. Dit kan je zo gek maken als je zelf wilt. Wie zegt dat schilderijen alleen voor binnen zijn? In tuincentra en zelfs bij de Action kun je hele leuke muur prints kopen die het prima overleven in je tuin!

DSC_0017

Maar niet alleen afbeeldingen, ook vogelhuisjes en nestkastjes zijn een geweldige aanvulling. Waarom zou je jouw tuin alleen voor jezelf houden als je hem ook kan delen met de vogeltjes? Heb je ook nog wat te kijken!

DSC_0009

Maar we zijn er nog niet, want zoals ik al zei, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Ik heb een klein ‘kastje’ in mijn tuin hangen waar ik wat nutteloze spulletjes in heb ge-etaleerd. Hartstikke leuk toch?!

DSC_0003

EEN VUURHAARDJE IS ZO GEMAAKT
Je kunt wat tegels uit je bestrating slopen en er keien omheen leggen en voilà je hebt je eigen kampvuurplek. Ook kun je een vuurkorf aanschaffen (alleen is onze ervaring dat je daar veel geld voor betaald en ze alsnog snel stuk gaan.) Het handige aan een auto-monteur als vriend is dat hij erg handig is met een lasapparaat en een flex. Een tuinhaardje is dan zo in elkaar gezet! Deze is bijvoorbeeld gemaakt van een oude gasfles. Geweldig toch hoe het gaat roesten (maar niet rotten)?! I love it! En het geeft een heerlijke warmte af!

DSC_0001

ZORG VOOR LICHTJES
Als je op een heerlijke zomerdag tot laat in de nacht nog geniet van de buitenlucht in de tuin, is het wel handig dat er naast het kampvuur nog meer lichtjes zijn. Het is niet alleen handig trouwens, het zorgt ook voor enorm veel sfeer. Denk bijvoorbeeld aan olielampen, kaarsjes of solar-lampjes. Verspreid ze over je tuin en je zit ineens in een sprookje!

DSC_0019

FUCK TUINTAFELS
Stop je portemonnee maar weer terug in je tas, want die heb je helemaal niet nodig om een leuk tuintafeltje te krijgen. Gebruik een oude houten plaat/plank voor het tafelblad en 4 boomstammetjes als poten en klaar is kees. Wij hebben deze bij onze schommelbank staan, hij wordt gebruikt om ons drankje op te zetten, maar ook als voetenbankje. Ideaal!

DSC_0020

GEZELLIGE DECORATIE
Als laatste is het natuurlijk heel belangrijk dat je overal wat leuks hebt staan zodat er altijd wat te kijken valt in je tuin. Bedenk leuke hoekjes of verstop gekke beeldjes, een oud paar klompen, een mooie grote kronkel-tak etc tussen plantjes of onder die ene boom. Ik heb wat gekke spiraalhangers aan ons afdakje gehangen en er staat een ouderwetse emmer op een boomstronk (die emmer hebben we trouwens gewoon bij het grofvuil aan de straat gevonden.) We hebben een pikante dame die tussen de passievrucht ligt en een beeldje van een hertje bij mijn kruiden staan. Een oud paar klompen is compleet overgenomen door de natuur. Deze kleine dingetjes maken je tuin ‘eigen’ en leuk om te ontdekken. En in mijn optiek is dat wat een tuin is, even weg van de werkelijkheid, maar lekker ontspannen op ontdekkingstocht!

DSC_0016DSC_0004DSC_0024

Wat heb jij voor geks in je tuin staan?

PS: doe jij al mee met mijn VET COOLE WINACTIE? Je hebt nog tot 1 augustus de tijd!