Snoeien en Snurken

Wat is dat toch met mij, dat ik gigantisch geïrriteerd raak van een snurkende Jelmer? Ik vind dat zo stom van mezelf! Ik zie ook totaal geen reden waarom het irritant moet zijn, want ik lig lekker in mijn bedje, de mooiste man van de wereld ligt naast me, en ik weet tenminste zeker dat die mooiste man ook op en top in leven is. Dus waarom wordt ik er dan zo ontzettend pissig van?

Ik probeer echt om heel tolerant te zijn hoor! Als ik me dan weer irriteer dan laat ik alle liefde in mij los en bedenk ik hoe fijn mijn mannetje ligt te pitten, te dromen over fijne dingetjes en dat ik hem dat heel erg gun. Dan draai ik me nog eens om en probeer ik die gedachte vast te houden. Dat lukt dan ongeveer 5 minuten, en dan geef ik hem toch weer een tik dat hij op zijn zij moet gaan liggen, want dan snurkt ie het minste. Ik voel me dan ook heel gemeen, maar ik kan het gewoon niet laten.

Misschien komt het omdat slapen heilig is voor mij. Er is niks in de wereld wat ik liever doe dan slapen (op mijn eigen uitgekozen momenten.) Dat heeft er misschien mee te maken dat ik ook altijd moe ben, maar het is ook gewoon zo fijn! Ik heb echt het allerchillste bed dat er maar is (vind ik zelf) en mijn ienie-mienie IKEA kussen is de beste koop ooit. En als ik buikpijn heb, dan vergezeld mijn warme kruik mij ook in het bedje. En dan het gevoel van wakker worden, de wekker gaat, en je kan nog een half uurtje snoozen. Weer lekker tegen je man aan kruipen en gelijk weer in slaap vallen. Een lekker warm bedje, dat ruikt naar slaap. Zucht…. heerlijk gewoon.

Het enige nadeel is dat ik er meestal wel een uur over doe om in slaap te vallen als ik naar bed ga. Ik weet niet wat dat is, maar het is altijd al zo geweest. Daarom heb ik ook zo’n last van Jelmer zijn gesnurk, want hij ligt binnen een minuut al te slapen. Om jaloers op te worden! Meestal slaap ik al als hij naar bed gaat, maar als we dus tegelijk ons bedje instappen komt het snurkprobleem aan bod.

Nu heb ik een aantal dingen geprobeerd, zo las ik eens dat fluiten schijnt te werken, en ik heb ook wel eens zijn neus dichtgeknepen (ja ik ben echt heel erg gemeen, ik weet het). Maar dat werkte allemaal niet, en ik kan ook niet in slaap vallen terwijl ik aan het fluiten of knijpen ben. Nu is dus de beste truc om hem op zijn zij te rollen, maar weet je wel hoe zwaar het is om een slapend lichaam van 65 kilo om te rollen? Dat is een complete work-out voor mij, en dat dan midden in de nacht! Tering, echt niet normaal gewoon.

Eigenlijk mag ik niet klagen, want het valt nog best mee met hoe hard Jelmer snurkt. Hij snurkt eigenlijk heel lief, zachtjes en onregelmatig. Dat laatste is juist ook het probleem denk ik. Hij is geen kettingzaag die de heg aan het snoeien is, hij is een mini kettingzaaje waarvan de brandstof bijna op is en dus steeds uitvalt. Nouja je snapt zelf ook wel, als je daarmee een heg moet gaan snoeien dan irriteer je je ook mateloos.

Over snoeien gesproken, ik ben heel fanatiek mijn voortuin gaan snoeien vandaag. Dat had ik nog niet gedaan, want ik ben een waardeloze tuinvrouw. Maar beter laat dan nooit, en het schijnt dat je best veel planten ook voor het voorjaar nog kan snoeien, dus dat doe ik dan ook gewoon. Ik ben best trots op mezelf, want de tuin zag er niet uit, en nu is die weer helemaal klaar voor het voorjaar! Ik heb zelfs al een aantal krokusjes die omhoog zijn gekomen, en daar wordt ik heel blij van. Het werkt ook erg goed tegen moeheid, door iets actiefs (zoals je tuin snoeien en omspitten) te doen.

Dus, heb je slecht geslapen door een snurkende partner? Dan is mijn advies, pak die tuin aan!
PS: Ja er ligt een piemel rechts onder op de foto. (Waarom denk je anders dat ik zo zit te lachen). Even voor de goede orde: die is van hout… (een souvenirtje uit Ibiza.)

Snurkt jou partner ook, of snurk je zelf?