Simpele zomer receptjes

Voor de ‘niet-zo-goede-keukenprinsen en prinsessen’ (just like me), heb ik vandaag een aantal heerlijke zomerreceptjes waar echt niets aan kan mis gaan. Ik maak ze zelf regelmatig met dit warme weer. Het is super makkelijk, handig en snel klaargemaakt en past helemaal bij een lekker luie zomerdag of bij een gezellige barbecue!

DSC_0008

PIMP JE AARDAPPELSALADE
Aardappelsalade is een soort standaard salade die vaak bij een barbecue aanwezig is. Ik zelf ben allergisch voor mensen die gewoon de bak neer dumpen. Dat staat toch helemaal niet gezellig? Ook is het zonde, want met hele simpele ingrediënten kun je deze kant-en-klare salade nog lekkerder maken!

Doe de aardappelsalade in een leuke schaal. Maal er met je pepermolen wat zwarte peper overheen en meng dit goed door. Snijd een aantal lente uitjes in ringen en strooi deze over de salade heen. (Mochten er geen vegetariërs bij zijn dan kun je er ook nog gebakken spekjes overheen strooien.)


GEGRILDE MAISKOLF
Hoewel de maisvelden nog hard aan het werk zijn om de kolven rijp te maken, kun je gelukkig het hele jaar door in de supermarkt terecht om mais kopen. Bij de Aldi (en vast ook bij andere winkels) heb je zelfs al voorgekookte maiskolven te koop. Mais is voor mij het ultieme zomer voer en ze zijn super handig en snel klaar te maken!

Bereiding in de pan: Doe een flinke klont (room)boter in de een koekenpan. Leg de maiskolven erin en bak ze op middelmatig vuur warm en een beetje bruinig. Zorg ervoor dat er genoeg boter in de pan zit, want anders wordt de mais heel erg knapperig van buiten en dan smaakt hij droog.
Bereiding op de barbecue: Wikkel de kolven in samen met een klont boter in met aluminiumfolie. Leg ze op het rooster of tussen de kolen totdat ze goed warm zijn. Daarna kun je ze eventueel nog kort even grillen zonder de aluminiumfolie.
Als je maiskolf klaar is kun je er nog honing overheen gieten, daar worden ze heerlijk zoet van!
heb je nou verse mais, dan moet je deze eerst even voorkoken in een pan met water voordat je hem gaat bereiden. Doe wat schepjes suiker in het water zodat de mais lekker zoet gaat smaken!


TURKS BROOD NOG LEKKERDER
Dit is echt het ultieme zomer voedsel. Ik koop ze vaak bij de supermarkt, maar bij een Toko zijn ze nog lekkerder. Laatst was ik bij mijn buren op bezoek en die hadden dit brood nog lekkerder gemaakt dan het al is. Het is heel simpel en je hebt alles altijd wel in huis wat je ervoor nodig hebt.

Doe het turks brood in de oven totdat het korstje lekker krokant is (ongeveer 10 minuten op 200 graden) en dan insmeren met olijfolie. Vervolgens strooi je er wat zout en peper overheen en eventueel nog andere kruiden naar smaak (wees vooral niet te zuinig!). Dit is heerlijk smaakvol en ik eet het ook altijd zonder er verder nog iets op te smeren. Maar natuurlijk is dit ook heel lekker met hummus, Boursin of Philadelphia. Eet smakelijk!


SNELLE GROENE SALADE
Heb je geen zin om honderd groentes te moeten snijden, maar wil je toch een lekkere groene salade bij het eten? Dan is dit een ideaal recept! Ooit eens gegeten bij vrienden op een barbecue en ik maak het nu zelf ook super vaak!

Neem een zak rucola en doe deze in een kom. Meng er een eetlepel pesto door en een handjevol pijnboompitjes. Eventueel kun je er nog wat olijven aan toevoegen. Zo simpel, maar zo smaakvol! Zeker weten een aanrader.

DSC_0018


Nou, laat de zomer maar komen he? Komende week worden de temperaturen heerlijk, dus geniet er lekker van!
Welk recept ga jij uitproberen?

PS: doe jij al mee met mijn VET COOLE WINACTIE?