Onze dikke teevee

Misschien denk je na het lezen van de titel aan een grote flatscreen teevee die bijna niet in de woonkamer past. Niets is minder waar. Met dik bedoel ik ook echt dik. Ja je leest het goed, wij hebben nog een ouderwetse beeldbuis en we zijn er nog steeds erg gelukkig mee!

Waarom? Zul je misschien denken. Mijn antwoord is simpel. Hij doet het nog, dus waarom een nieuwe kopen? Zelf ben ik een groot voorstander van tweedehands dingen kopen, spullen een tweede leven geven (dan wel niet als kunstwerk) en pas iets wegdoen als het stuk is. Ik moet er wel bij zeggen dat ik dit alleen doe bij ‘grote’ en ‘dure’ spullen. Ik kan rustig honderd shirtjes kopen bij de Primark zonder ze te dragen, dat dan weer wel.

Terug naar onze dikke teevee. Ik weet ook wel dat het er niet uitziet, maar welke teevee is wel een decoratie in je woonkamer? Precies, geen een. Of die nou dik, dun, groot of klein is, het is gewoon een gebruiksvoorwerp in een saaie grijze of zwarte kleur. Dus ik irriteer me er helemaal niet aan dat hij ook dik is. Hij zapt als een malle (zo snel kunnen die flatjes niet hoor!) en we hebben nu sinds kort zelfs digitale teevee op dat ding, (dus we liggen echt niet onder een steen.) Wat wil een mens nog meer?

Wat wel grappig is, is dat vrienden het erger lijken te vinden dan onszelf dat we een dikke teevee hebben. Telkens als er ergens een flatscreen te koop staat, of als iemand er 1 over heeft worden we getipt. Ook al zeggen we elke keer; ‘Nee hoeft niet, die van ons doet het nog’, toch blijven ze proberen.

Je hebt ook nog mensen die juist hun oude beeldbuizen aan ons proberen te slijten. ‘Oh hebben jullie nog zo’n dikke? Ik heb er ook nog 1 staan, wil je hem hebben?’. Ehhh, nee, wat moet ik met twee teevee’s? Omdat ik 1 dikke heb moet ik een heel kwartet sparen ofzo?

Nou is het wel zo dat we 1 keer naar de Media Markt gegaan zijn om te kijken voor een nieuwe teevee. Ik denk dat we wel een uur in die winkel zijn geweest. De verkoper deed echt zijn best maar we vonden het knap lastig. Hoe weet je nou wat een goede teevee is? Je hoort altijd van die horror verhalen over mensen die na een half jaar dat ding alweer konden weggooien. En hoe zit het dan precies met Hz enzo? Nouja heel gedoe dus en toen we eindelijk een keuze hadden gemaakt was hij niet op voorraad, dus gingen we met lege handen weg. (We hadden het natuurlijk kunnen bestellen, maar wij zijn zo van; we willen nu een teevee en niet morgen.)

Toen we thuis kwamen waren we eigenlijk ook wel blij dat we het niet gedaan hadden. Toen we op het internet keken stonden er ook nog veel meer voor minder. (Ook al weet je daarbij net zo min of ze goed zijn of niet.) Laat maar zitten, wij houden het lekker bij het oude. We zijn zelfs zo erg verdwaald in het bos van platte televisies dat we de optie overwegen dat mocht onze teevee stuk gaan we gewoon weer een degelijke dikke oude jongen ophalen. Dan zien we over 15 jaar wel weer verder….

Heb of ken jij ook iemand met nog een dikke teevee?