Nieuw lid van de familie

Eigenlijk ben ik nog helemaal niet toe aan dit blogbericht,, maar we hebben eenmaal de stap genomen om verder te gaan, voor Misty, en ik vind daarom dat het wel belangrijk is om dit te delen op mijn blog, aangezien mijn volgers wel begaan zijn met mijn kipjes.

1

Ik heb slecht nieuws. Zondagnacht is mijn lieve kipje Lola onverwachts overleden. Het ergste is nog dat ik haar pas op maandagochtend in de tuin vond. Ze heeft daar dus een hele nacht in de regen gelegen zonder dat ik het door had. De tranen biggelen over mijn wangen terwijl ik dit typ want ik kan mezelf wel wat aandoen bij die gedachte. Ik ben zo boos op mezelf en tegelijkertijd zo verdrietig dat Lola er niet meer is. Ik vind het heel erg moeilijk om het te kunnen afsluiten en kan het nog niet echt een plekje geven. Maar goed, ik ga ervan uit dat met de tijd het gevoel beter wordt en ik kan gaan genieten van mijn nieuwe kip.

Yep je leest het goed. We hebben inmiddels alweer een nieuwe kip. Dat is natuurlijk verschrikkelijk hard, alsof we Lola even inruilen. Geloof me, ik ben er ook absoluut nog niet aan toe. Echter kippen zijn groepsdieren en ik moest een keuze maken die het beste was voor Misty. De reden dat het zo snel kon was omdat ik toevallig iemand kende die ook nog maar 1 kip had in zijn ren. We besloten om haar erbij te nemen zodat ze allebei weer een vriendinnetje hebben.

sherry, kippen, nieuwe kip bijplaatsen, tips, kippen in de tuin

Dit is Sherry ons nieuwe familielid. Ze is een prachtige krielkip en ik bedenk me dat ik haar ras eigenlijk helemaal niet weet. Vergeten te vragen! (Ik zal binnenkort even informeren).
In mijn blogpost over kippen houden kon je al lezen dat een nieuwe kip toevoegen een gigantisch drama kan worden. Ik hield daarom ook mijn hart vast. Ik was vooral bang dat Misty weer de lul zou worden, want ze is gewoon een hele lieve zachtaardige kip die blijkbaar makkelijk gedomineerd kan worden (aan de band tussen Lola en Misty gezien te hebben.)

Dinsdagavond deden we Sherry bij Misty in het hok. Ik heb Sherry op stok gezet omdat ik wist dat ze bij haar vorige baas ook altijd op stok zat. Misty zit nooit op stok, en ik twijfelde dus even of dit wel een goed idee was, immers de kip op stok staat boven de kip die onder haar zit, maar uiteindelijk besloten dat het wel fijner was voor Sherry en hebben we het dus zo gelaten. De volgende ochtend was Misty alweer uit het hok en zat Sherry nog op stok. Het was nog vroeg in de ochtend dus ik besloot haar te laten zitten en ging naar mijn werk. Een uur later toen mijn vriend ging kijken zat ze nog op stok en hij heeft haar eruit gehaald. Hij is toen ook naar zijn werk gegaan.

Ik vond het vervelend dat ik net op deze dag moest werken, want het kan er tussen kippen soms ruig aan toe gaan en het is daarom vaak beter om er even bij te blijven. Maar ze zijn allebei even groot en ze lopen los in de tuin dus genoeg plekken waar ze zich kunnen verstoppen of voor elkaar kunnen wegrennen, dus ik had er wel goede vertrouwen in.

nieuwekip

Die avond kwam ik thuis en rende ik gelijk naar de tuin om te kijken hoe het met ze was. Wat ik daar aantrof was echt bizar. Geen gevecht, geen gemeen gedoe, geen gepikt, geen achter elkaar aan ge-ren. Ze stonden daar gewoon, samen te eten. Nouja samen…. ze negeren elkaar gewoon. Die avond mocht Sherry ook gewoon in het hok zonder gedoe of gekibbel.

Vandaag is het nog steeds hetzelfde. Ze negeren elkaar nog steeds en Sherry maakt af en toe wat hoog getok, wat opzich logisch is want die moet natuurlijk nog wennen. Misty komt iedere keer gewoon aan gerent als ik de achterdeur open doe, net als altijd en ze eten en drinken allebei gewoon goed. Het is echt een bizarre situatie, het voelt een beetje als stilte voor de storm ofzo, maar ik weet niet zeker of er een storm gaat komen. Sowieso heeft het natuurlijk tijd nodig en dan zullen we wel zien.

Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs Leoni