NEW IN: Leren tasje

Een tas van leer Leoni? Maar jij bent toch vegetariër? Ja, dat klopt, en toch heb ik een leren tas gekocht. Wel met een dubbel gevoel moet ik eerlijk toegeven, maar ik heb het toch gedaan.

dsc_0014

Ik zal het maar gewoon eerlijk toegeven. Ik weet niet waar dit leer vandaan komt. Ik weet dat over het algemeen niet echt eigenlijk. Ik heb wel eens gehoord dat het restafval is van de slacht, maar als je mij zou vertellen dat de dieren er speciaal voor gefokt worden geloof ik je ook direct. Het is misschien heel krom, dat ik als vegetariër niet precies weet hoe het zit, maar het is de waarheid. Ik heb me er nooit in verdiept. Niet zoals bij slachten, bont of de visserij. Ik weet eigenlijk ook niet waarom ik dat nog nooit gedaan heb….

Er zit een beetje een dubbel gevoel achter bij mij. Kijk, ik ben niet zo zuinig op mijn spullen. Niet omdat ik ondankbaar ben of zoiets, maar ik gebruik mijn spullen ook echt als gebruiksvoorwerpen. In mijn hoofd zijn ze daar immers voor bedoeld. Dus wanneer het ‘nieuwe’ eraf is, ga ik er redelijk ruig mee om. Een handtas, gebruik ik elke dag. Moet je je voorstellen; een hele ruige Leoni die overal waar ze komt die tas op een tafel smijt, of in een hoek, of ermee onder een hek door kruipt terwijl het over mijn schouder hangt. Dat soort dingen. Het ‘probleem’ waar ik een beetje tegenaan loop, is dat zo vaak een nieuwe handtas moet kopen, omdat de stoffen tassen, of de tassen van nepleer, om de haverklap van ellende uit elkaar vallen. Of ze zitten weer vol vlekken die ik er met geen mogelijkheid meer uit krijg. Of er zitten gaten in, handvaten laten los, ritsen gaan stuk. Echt een groot drama… (oke, eerste wereld probleem dan…)

Het klopt, leer is niet diervriendelijk. En ik ben een vegetariër. MAARRR: ik ben ook een groen meisje. Ik wil duurzaam leven, geen overbodige shit kopen en zo weinig mogelijk grondstoffen verspillen. Snap je mijn dilemma?

Dus heb ik besloten om deze geweldig eenvoudige leren tas te kopen. Ik zag hem op Ibiza en ik was verliefd. Het fijne aan deze tas is, dat over 5 jaar als hij helemaal versleten is, het leer vol krasjes en schaafplekken zit en hij in allerlei tinten is verkleurd, ik de tas denk ik nog mooier vind dan dat hij nu al is. Deze tas heb ik heel bewust gekocht, met het doel, om er nog heeeeeel veel jaren mee te doen. Door zijn eenvoud zal hij me nooit vervelen. Ik kan zelfs het kettinkje vervangen voor een ander hengsel. Ik kan de ster eraf slopen en er wat anders op stikken. De mogelijkheden zijn eindeloos, en daarmee ook de duurzaamheid van deze tas.

Lastig zo’n dilemma he? Er zullen vast mensen zijn die me hypocriet vinden, en dat mag je vinden. Iedereen maakt zijn eigen keuzes, en ik denk dat het erg belangrijk is dat je die bewust maakt. Dat probeer ik in ieder geval te doen. Ik weet wat ik doe, ik weet wat het is en ik ontken het niet. Maar ik ben ook gewoon een mens die op haar manier probeert goed te doen. Voor nu, voelt deze keuze juist. En ben ik heel erg blij met mijn nieuwe tas! Wat issie mooi he?

Wat vind jij van leren producten?