Een kijkje binnen; Mijn werkkamer

In 2009 kocht mijn vriend het huis waar we nu in wonen. We kwamen uit een heel klein huisje in een vergeten wijk in Assen-Oost waar veel alcoholisten woonden. Haha dat klinkt verschrikkelijk maar was eigenlijk wel relaxed. Je kon je muziek lekker hard zetten en feestjes in de tuin geven met grote vuren en het bijkomende flinke lawaai. Maar goed, het was gewoon echt te klein. We hadden een woonkamer, 1 slaapkamer een keuken een hal en een douche en wc in 1. That’s it. Ik werd toegelaten aan de Academie en ik had behoefte aan een eigen atelier waar ik rustig mijn schoolprojecten kon doen zonder dat de hele woonkamer gelijk een teringzooi was.


Het huis waar we nu in wonen heeft een boven verdieping met drie slaapkamers. Twee daarvan zijn redelijk groot en de andere is een klein kamertje. De grootste kamer werd (en is) onze slaapkamer en de andere werd mijn atelier. Tijdens mijn gehele studie heb ik daar lekker mijn gang kunnen gaan. Het zeil dat we in onze oude woonkamer hadden liggen hebben we meegenomen en in mijn atelier gelegd zodat ik me geen zorgen hoefde te maken als er verf o.i.d. op de grond kwam. Ik schafte mijn beste vriend aan (mijn i-mac) en installeerde met hulp van pappa een bureau.

De kleine kamer diende als logeer- en waskamer, maar het was wel erg klein en toen ik mijn diploma haalde vorig jaar vond ik het niet meer nodig om zo’n groot atelier te hebben en besloten we de logeerkamer en mijn atelier om te ruilen. Ik heb de ruimte ook niet meer zo zeer nodig aangezien ik het meeste toch op mijn computer ontwerp en schetsen etc kan ik prima aan mijn bureau doen. Mijn atelier noem ik nu mijn ‘werkkamer’.

Bij deze laat ik jullie mijn werkkamer zien;


Welkom in mijn werkkamer. “Klein maar fijn”, zoals ik het zelf ervaar ;-). Je loopt gelijk tegen mijn bureau aan als je binnenkomt. Eigenlijk is mijn bureau ook het belangrijkste van de hele werkkamer, uiteindelijk doe je daar toch al het werk he? Mijn beste vriend de Imac staat elke dag trouw op me te wachten om aangezet te worden zodat ik aan de slag kan. Wat zou ik toch zonder hem moeten….

 


In de vensterbank heb ik een boeddha staan en een plantje. De hele werkkamer is in het grijs en zodoende heb ik ook gekozen voor een grijze boeddha en een grijze bloempot. Ik heb op het raam een stuk plakplastic omdat ik anders zo in het zicht zit. En het werkt in de zomerochtenden ook goed tegen de zon, die dan aan de achterkant van het huis, en dus door mijn raam, schijnt.

 


Deze spreuk heb ik echt al een eeuwigheid. Ik heb hem ooit eens uit een tijdschrift gescheurd en hij hing al aan mijn muur toen ik nog bij mijn ouders woonde. (Dat is bijna 8 jaar geleden!). Maar ik vond hem weer terug en ik vind hem cool. Hij heeft een lekker prominent plaatsje gekregen.

 

  
Achter het bureau staat een grote stellingkast. Ik vond de look wel passen bij het kamertje, lekker industrieel. Er loopt namelijk ook een buis van de afzuiging door de kamer die niet is weggewerkt (vroeger zaten daar inbouwkasten maar die zijn eruit gesloopt door de vorige eigenaar.) Dus om het industriële helemaal af te maken past deze kast er lekker goed bij! En er kan ook veel in. Op de bovenste plank heb ik allerlei boeken staan. Meestal doe ik een boek gelijk weg als ik hem heb gelezen, maar sommige die ik echt super tof vond bewaar ik. De rest van de boeken zijn vooral voor inspiratie of over grafisch ontwerpen. Op de tweede plank staat mijn administratie en wat oude glossy boxen met troepjes en op de derde plank ligt mijn portfolio en allerlei spul om creatief mee te doen zoals verschillende lijmsoorten, verf, kwasten, stiften etc.


Dit is de deur, mijn camera tas hangt eraan en wat organische tasjes, die spaar ik! Ik heb er nog veeeeeeeeeeeeel meer. 😀

 


Hier zie je die buis van de afzuiging dus. Ernaast staan allerlei takken met bloemen en andere vrolijke dingetjes. Ik heb die takken ooit eens van mijn schoonmamma gekregen voor mijn verjaardag, ze had hem heel mooi gemaakt met visgaas erdoor en ook bloemen en lieveheersbeestjes (neppe natuurlijk.) Ik heb hem een poosje geleden een restyle gegeven en alle nepbloemen die ik kon vinden in huis erin verwerkt. Lekker vrolijk toch?

Dit was mijn werkkamer! Ik vond het leuk om het jullie te laten zien en ben erg benieuwd of jij ook een eigen plekje in huis hebt waar je lekker kunt werken of ontspannen?