Mijn voortuin is winterklaar!

We gaan de winter weer in. Ik vind dat niet zo erg, want ik houd persoonlijk niet zo van warmte, maar het is wel jammer van de tuin, want daar groeit de komende maanden niet zo veel meer. Mijn voortuin zag er eigenlijk heel erg zielig uit. Kale takken, de grond bezaaid met bladeren en geen bloemetje meer te vinden. Ik begon me er een beetje aan te irriteren en toen werd het afgelopen donderdag ineens heel mooi weer en ik besloot dat dit de dag moest zijn dat ik mijn voortuin eens flink onder handen ging nemen. Ik had bij de action leuke bloembollen gekocht die ik in mijn voortuin wou planten maar daarvoor moest ik natuurlijk eerst het klote werk doen…

DSC_0007
DSC_0002
Dit is hoe mijn voortuin er van tevoren uit zag. Die plant met die rode takken zonder bladeren is gigantisch ontploft afgelopen zomer en ik besloot hem compleet laag te snoeien in de hoop dat hij komende zomer niet meer zo groot gaat worden. Geen idee wat voor plant het is en ook geen idee of je hem in november al mag snoeien maar dat zal me echt een rotzorg zijn haha. Het komt stiekem ook wel goed uit als hij dood gaat (aahww, dat klinkt eigenlijk ook best wel weer zielig…). Enfin, die hortensia die laat ik vriendlief snoeien met een zaag want die takken zijn zo focking dik daar begin ik niet eens aan, maar de rest kan ik prima zelf.

DSC_0003
Zo gezegd zo gedaan. Het was een flinke klus en de container zit giga vol met allemaal dorre bladeren. Ook heb ik heel veel aardbeienplantjes de grond uit getrokken want ook die zijn afgelopen zomer als een gek door mijn hele voortuin gaan vermeerderen waardoor ik eigenlijk geen voortuin meer had maar een aardbeientuin. Dat werd me iets te gortig en nu heb ik een aantal planten op een mooi plekje in het midden laten staan en de rest vermoord. Mijn pioenroos heb ik ook keurig gesnoeid dus ook komende zomer kan ik weer genieten van haar prachtige bloemen.

DSC_0014 DSC_0019

(Ohja, zie je die mooie blauwe auto daar staan? Dat is mijn nieuwe auto, dat had ik nog niet eens verteld op mijn blog!)

(Ohja, zie je die mooie blauwe auto daar staan? Dat is mijn nieuwe auto, dat had ik nog niet eens verteld op mijn blog!)

 

Dit is het resultaat, let maar niet op die takken, die moet ik nog ff wegbranden haha, maar verder netjes he? Ik ben wel trots op mezelf. Toen ging ik de bolletjes planten. Ik heb echt super veel bollen in mijn tuin. Ik vind dat zo leuk! Het is elk voorjaar weer een verrassing wat er uit de grond gaat komen. Ik heb al eens eerder tulpen geplant van de Action. Deze zijn de afgelopen twee jaar opgekomen en waren zo prachtig! Hopelijk zijn deze dat ook. Spannend!! Nu alleen nog wat vogelvoer kopen en ophangen en mijn voortuin is helemaal winterklaar!

Is jou tuin al winterklaar?