Maak zelf een AARDAPPEL TWISTER!

Je kent het vast wel, een aardappel op een stokje. In Walibi wordt het de ‘chiptwister’ genoemd en het is echt echt super leuk en lekker! Al een aantal jaren is Jelmer fanatiek op zoek naar een manier om deze chiptwisters ook zelf thuis te maken. Allerlei constructies heeft hij uitgeprobeerd, en soms zelfs met succes, maar wel met heel veel moeite. Maar, nu hebben wij het ultieme ding, waardoor het altijd lukt! Op internet vonden wij een machientje, die de aardappel perfect kan snijden voor dit lekkere snackje. Dames en heren, ik introduceer u… de Aardappel Twister! 

Hoe maak je het?

Het machientje is heel simpel. Je prikt een lange sate-prikker door een aardappel (zorg ervoor dat deze niet langer is dan het mandje van de frituurpan) en zet m in het machientje. Dan draai je aan het armpje, waardoor de aardappel aan de andere kant langs het snijvlak wordt gedrukt. De aardappel draait, dus dat zorgt ervoor dat je een prachtige spiraal van je aardappel maakt die om het stokje komt. Het handigste is om een redelijk grote (biologische) aardappelen te gebruiken voor het beste resultaat, maar het is ook mogelijk om mini aardappel-twistertjes te maken.

Als de hele aardappel gesneden is haal je hem eruit en zorg je dat het goed verspreid op het stokje komt te zitten, en leg je de aardappel (met stokje) in het mandje van je frituur. Zorg dat het vet goed heet is (180 graden ongeveer) en bak heel kort af! Het is even uitproberen hoelang het ongeveer moet, maar de aardappel moet absoluut niet bruin gebakken worden (dan is het net chips, en dat is niet de bedoeling), maar ook niet te kort, want dan is hij slap en niet gaar. Ongeveer 1,5 tot 2 minuutjes is genoeg als het vet op goede temperatuur is. Haal de aardappel eruit en laat even uitlekken op wat keukenpapier. Strooi er daarna wat kruiden overheen.

Je kunt allerlei kruidenmixen gebruiken om de Aardappel Twister mee te kruiden. Bijvoorbeeld paprika poeder, frites kruiden of alleen wat zout is ook heel lekker. Probeer lekker uit en geniet van deze mini kunstwerkjes!

Ik heb het even voor jullie gefilmd, of nouja, Jelmer heeft dat gedaan. Vergeef hem dat hij niet de beste cameraman van de wereld is. 😛

Ik wil hem ook!

Het machientje kunt je bestellen in deze webshop, en kost €34,50. Hij werd bij ons binnen een week bezorgd.
(*deze blogpost is trouwens NIET gesponsord, wij vinden dit gewoon echt een te gek ding!).

Eet smakelijk!