Lentekriebels

Hoera! Het wordt komende week lente weer! (Tenminste als het weerbericht eens klopt). Hoewel ik dol ben op de herfst en de winter, is het toch altijd wel fijn wanneer de temperatuur weer wat omhoog gaat. Lente is ook een fijn seizoen. Alles komt weer in bloei, je hoort overal vogeltjes tjilpen en het is weer langer licht. Allemaal erg goed voor je gemoedstoestand enzo. Vandaag neem ik jullie mee in mijn lentekriebel-vibe en geef ik een leuke tip, waarbij deze week het perfecte moment is om hem uit te voeren.

DSC_0342

EEN NIEUWE FIETS
Jahaa, ik heb eindelijk een echte grote mensen nette fiets! (Zoals mijn beste vriendin het omschreef.) Ik fietste altijd op een oud krot dat ik ook nog een 100 keer had overgespoten met 100 verschillende kleuren verf. Dat was best leuk hoor, ik kan iets lelijks best waarderen, maar ik ben nu toch wel heel blij met een fiets die versnellingen heeft en waarvan het licht het gewoon doet. Ik kocht hem via Marktplaats… ehh correctie, vriendlief kocht hem voor mij. Lief he?

DSC_0305

LEUKE TIP
In februari begin het ongeveer al, dan kan je overal weer potjes met narcisjes en hyacinten kopen bij bloemisten en in de supermarkt. Hartstikke leuk om je huis van binnen alvast een beetje voor te bereiden op de lente. Maar inmiddels zijn al mijn narcisjes wel uitgebloeid. Gooi ze niet weg! Je kunt ze namelijk in de tuin planten en dan komen ze volgend jaar gewoon weer op. Dit is hoe je te werk gaat:

1. Knip de dode narcis tot aan de bol af
2. Haal de bollen los van elkaar (of laat ze bij elkaar zitten en plant ze samen)
3. Begraaf ze in de tuin
4. En wachten maar tot volgend jaar! Easy Peasy!

Deze narcisjes en hyacinten die nu staan te ‘shinen’ in mijn tuin zijn ook uitgekomen uit bollen die ik vorig jaar heb geplant. Ze zijn zo mooi en staan zo gezellig!

DSC_0306 DSC_0327

BLOEMETJES EN BIJTJES
Bij de Action vond ik iets heel leuks wat totale lente uitstraalt. Deze leuke strooiers zitten vol met zaadjes die je lekker kunt rondstrooien. Daar komen dan allemaal (wilde) bloemetjes uit en die zijn weer interessant voor de bijtjes en de vlinders. En deze beestjes wil ik absoluut niet missen deze lente/zomer in mijn tuin, dus ik kocht er van allebei een! // ACTION // 1,79 euro per stuk

DSC_0296

HOLLANDS TROTS
Van mijn schoonmamma kreeg ik deze geweldige bak vol met tulpen. Ik vond het zo’n leuk idee dat ik het ook even met jullie wou delen. Deze kan je zowel binnen als buiten neerzetten. Wat komen ze al mooi op he?

DSC_0311

Wat begint er bij jou weer te kriebelen om te gaan doen deze lente?