Lavendel geurzakje maken

Het wordt weer winter en dat betekend dat de meeste plantjes in de tuin hun bloei-periode ook wel weer gehad hebben. Hoewel sommige planten in mijn tuin voor de tijd van het jaar nog verrassend mooi groeien en bloeien, is mijn lavendel-plant wel bijna op het einde. Het viel me op dat de hele grond bedekt was met uitgebloeide lavendelbolletjes, en toen ik ging vegen kwam daar een heerlijk geur vanaf. Dat is toch zonde? Ik ben nu niet meer in de tuin te vinden, dus kan ik het helemaal niet meer ruiken! Ik vroeg me dus af; zou ik alleĀ dode bloemen in zakjes kunnen doen zodatĀ ik die lekkere geur van lavendel binnen te krijg?

dsc_0010-copy

Het werkt super goed! Ideaal voor in je kledingkast of op het toilet.

Benodigdheden:
– Lavendel
– Schaar
– Nietmachine
– Theezakjes
– Leuk lintje om het op te leuken (optioneel)

Zo doe je het:
1. Knip alle uitgedroogde lavendelbloemen van de plant.
2. Verwijder de takjes zodat je alleen nog gedroogde bloemetjes in een kommetje hebt
3. Doe in elk theezakje ongeveer 3 schepjes gedroogde lavendel. Zorg ervoor dat ze genoeg ruimte in het zakje hebben, dus niet te vol!
4. Maak het zakje dicht met twee nietjes
5. Versier het zakje met het lintje, dit is ook handig om hem later aan op te kunnen hangen

Easy peasy he? En dat gewoon uit eigen tuin! Geweldig toch? De zakjes ruiken heerlijk! Ik heb er 1tje op de wc gehangen, 1tje in mijn kantoor en de andere ligt in mijn kledingkast.

dsc_0011 dsc_0016

Heb jij ook geurzakjes in je kledingkast hangen/liggen?