Je paastak planten

Pasen is weer voorbij en de versiering kan weer weg. Ik heb een aantal weken geleden van mijn schoonmoeder een aantal prachtige paastakken gekregen en ik vind het zo zonde om ze weg te doen! Nu ben ik eens op internet gaan rondsnuffelen en ik kwam erachter dat het mogelijk is dat je paastak weer wortels krijgt en dan weer tot een boom kan uitgroeien. Dat wil ik!

Hier is wat je moet doen:

Stap 1: Knip alle kleine takjes van de paastak af
Stap 2: Zorg dat de paastak minimaal een meter lang is
Stap 3: Plant de paastak in de volle grond, zo’n halve meter diep.
Stap 4: Houd de grond goed vochtig
Stap 5: Let it grow!

Het is echt super simpel, maar ik weet nog niet of het werkt, want die van mij zagen er een beetje dood uit, dus ik zal jullie over een poosje weer updaten of het is gelukt.

Wat doe jij met je oude paastak?

EDIT 13 juli 2015: Mijn paastak is inmiddels overleden. Ik weet ook hoe het komt. Hij was te dood toen ik hem plantte. Als je zeker wilt zijn dat hij wortels gaat schieten is het belangrijk dat gedurende de tijd dat je hem binnen hebt staan je ze in water zet. Dan beginnen ze al met wortels schieten en is de kans van slagen wanneer je hem plant veel groter. Volgend jaar ga ik het gewoon weer proberen! 😉