Inspiratie: een memo-bord maken van fietsbanden

Eind November was ik op het Winterse Avond evenement van de Bibliotheek. Je kon drie workshops volgen die door ondernemers uit Assen werden georganiseerd. Mijn schoonmamma deed ook mee met haar pedicure studio. Bij haar kon je een heerlijke voetscrub maken! Super leuk! Sommige workshops die we deden vielen wel een beetje tegen. Zo zouden we onze nagels kunnen laten lakken, maar het was nogal chaotisch geregeld en na lang wachten hebben mijn schoonzus en ik uiteindelijk elkaars nagels maar gelakt. We deden ook een workshop chocoladeletter versieren, maar ik vond het nogal smerig dat we geen handschoenen kregen en iedereen dus met zijn blote handen in de fondant zat te kneden, dezelfde fondant die ik ook moest gebruiken… Mehh niet echt mijn ding. Maar ik deed ook iets heel leuks, en dat ga ik jullie nu laten zien.

dscn0395

‘Het Goed’ (die kringloopwinkel) stond er ook met een workshop. We mochten een memo-bord maken van oude binnenbanden van fietsen. Hoe leuk is dat?! Ik had gelijk weer het handvaardigheid-gevoel van de middelbare school te pakken. Het resultaat is heel cool geworden en ik ben er erg blij mee.

Wat heb je nodig?
– Heel veel oude binnenbanden van fietsen
– Een plankje
– een tacker (zo’n nietmachine ding weetje wel?)

Hoe maak je het?
– Knip alle fietsbanden op de juiste maat om het plankje zowel horizontaal als verticaal te kunnen bedekken
– Zorg dat de banden langer zijn dan het plankje want je bevestigd ze aan de achterkant
– Bevestig eerst de hele horizontale rij aan 1 kant
– Doe hetzelfde voor de verticale rij
– Weef de banden daarna door elkaar en bevestig het andere eind ook
– Doe lekker relaxed, trek af en toe strak, en doe het een beetje op gevoel
– Schuif je memo’s tussen de banden en klaar is kees!

Leuk he? Een leuke DIY tip van ‘het Goed’. Ik heb het rechter onderhoekje niet bevestigd. Terwijl ik het aan het afmaken was kwamen we erachter dat dat eigenlijk ook wel heel erg leuk staat. Maar bedenk vooral zelf leuke variaties! Veel plezier!

Heb jij wel eens iets gemaakt van oude fietsbanden?