Horror Films #3

Met de feestdagen achter ons en af en toen een regenbui, is januari de perfecte tijd om eens lekker achter de buis te kruipen. Sinds deze maand hebben vriendlief en ik ook een televisie op de slaapkamer en het kijken naar films vanuit een lekker warm bedje is nog chiller. We doken dus weer eens in de duistere wereld van horror films op Netflix.
Deze maand keken wij: Carrie, The Pact 2, Eden Lake en Scream the TVseries.

Carrie

Carrie White is een jong verlegen meisje dat getreiterd wordt door haar klasgenoten en tegelijkertijd overbeschermd wordt door haar diepgelovige moeder. Wanneer haar klasgenoten haar tijdens het eindejaarsbal tot het uiterste drijven, ontdekt Carrie dat ze over telekinetische krachten beschikt waarmee ze de stad zal terroriseren. Deze film is een remake van de gelijknamige film uit 1976.

Wat vond ik ervan?
Uhh, hoewel ik de film uit 1976 niet gezien heb, verwachtte ik wel veel van deze film. Tenminste, ik verwachtte veel bloed en dood enzo. Dat viel gigantisch tegen. Pas aan het einde van de film komt dit een beetje, maarja dan is hij al bijna afgelopen. Het is een beetje een High School Movie maar dan met een thriller randje. Opzich wel leuk (ik denk niet voor mannen overigens, vriendlief vond hem verschrikkelijk saai), maar er zit bijna geen horror in. Dit zou je je zusje van 10 ook nog wel kunnen laten kijken. (Oke, niet echt doen natuurlijk, but you get the point.)

The Pact 2

June heeft gruwelijke nachtmerries over een seriemoordenaar en zijn daden. Het lijkt erop dat deze moordenaar echt bestaat aangezien de moorden die ze ziet ook gepleegd worden. Ze denkt dat het mogelijk haar dode vader is die deze daden uitvoert.

Wat vond ik ervan?
Als eerste is het heel raar dat The Pact 1 niet op Netflix te zien is, dus die heb ik ook niet gezien. Gelukkig is dat vaak ook niet perse nodig bij vervolg films, zo ook bij deze. Het is een film die heel langzaam op gang komt. Er zitten wel wat horror dingetjes in, maar echt dood en verderf en hele zieke beelden ga je niet zien. Het zijn vooral deuren die opeens dichtslaan, gedaantes die opdoemen in schaduwen of spiegels en andere clichés. Het is ook een beetje een langdradige verhaal lijn die naar mijn idee veel simpeler uitgelegd had kunnen worden. Daardoor wordt de film af en toe een beetje verwarrend. Later in de film zoekt June contact met een ander meisje en ik denk dat zij uit deel 1 komt, dus er wordt wel een beetje een lijn getrokken met het eerste deel, maar niet heel storend. Al met al is het een beetje een vage film met een redelijk voorspelbare afloop en het is mij nog steeds niet duidelijk wat de geest van haar vader nou precies voor rol heeft in het geheel.

Eden Lake

Deze Britse film gaat over Jenny en Steve die een weekendje gaan kamperen bij Eden Lake. Steve wil Jenny daar ten huwelijk vragen, maar er blijken overal tieners/pubers in het bos rond te zwerven die hun willen afmaken.

Wat vond ik ervan?
Het lijkt wel alsof er op Netflix geen normale horrorfilm meer te vinden is, of wij klikken steeds de verkeerde aan. Maar ook deze film was niet geweldig. Eigenlijk bestaat de film gewoon uit constant wegrennen voor die rotkinderen (terwijl ik continue denk, GAST! Je had ze echt wel neer kunnen slaan en dan was het klaar geweest). Maar goed,die kiddo’s zijn wel behoorlijk ziek in hun hoofd en ze doen opzich wel dingen die je niet direct zou verwachten. Er komt ook wel wat bloed voorbij, maar echt gruwelijke shots zitten er niet in. Het einde is wel erg bijzonder. Assen-Oost is er niks bij hahaha.

Scream de Serie

Dit is geen film, maar een horror serie die ons zeer de moeite waard leek. Ik bedoel; de films van Scream zijn al geniaal, dus dan moet de serie ook wel leuk zijn! We hebben nu twee afleveringen gezien en het is in dezelfde setting als de Scream films. Er worden weer tieners afgeslacht op bijna hilarische wijze. Echter draagt de moordenaar nu een ander masker. Omdat het natuurlijk een serie is zit er een soort verhaal achter de moordenaar die de mensen proberen uit te zoeken. Best vermakelijk en prima voor op een luie zondagmiddag!

Kijk jij wel eens een Horror Film?