Horror Films #2

Het is zomer, dus we zaten vooral buiten te genieten van barbequetjes en gekoeld bier, maar er waren ook veel avondjes vol met regen. Het ideale moment dus om weer spannende dood en verderf films te kijken! Deze maand keken we;  Devils Due, Housebound, Death Factory en Kingdom come.

Devil’s Due

Na een mysterieuze ‘verloren’ nacht op hun huwelijksreis, krijg een pasgetrouwd stel te maken met een ongeplande zwangerschap. Tijdens een filmopname die ze maakten tijdens deze zwangerschap begint de man vreemd gedrag waar te nemen bij zijn vrouw. Eerst denkt hij aan zenuwen, maar naarmate de maanden verstrijken wordt het duidelijk dat de duistere veranderingen aan haar lichaam te maken hebben met de baby die een sinistere oorzaak heeft.

Mijn oordeel
Wow, dit is echt een super vage film. Rare Mexicaanse magie en vreemde types die in verband staan met de baby. Het is wel zo neergezet dat je wilt weten hoe het nou precies zit, maar of ik hem ook echt helemaal begrepen heb aan het einde weet ik eigenlijk niet. Het is wel een beetje een raar verhaal. Echter en gebeuren veel ‘zieke’ dingen en bijna iedereen gaat dood op gruwelijke wijze, dus dat is dan wel weer leuk. Ik geef hem 3 sterren.

 

Housebound
Kylie keert gedwongen terug naar het huis waar ze opgroeide omdat de rechter haar huisarrest heeft opgelegd. Ze krijgt een enkelband om en mag het huis niet verlaten. Ze baalt extra van haar straf omdat ze nu moet samenwonen met haar moeder Miriam die een flapuit is met goede bedoelingen, en er van overtuigd is dat het in het huis spookt. Kylie denkt eerst dat haar moeder gek is geworden, maar wanneer zij getuige wordt van vreemde gebeurtenissen in de nacht gaat ze op onderzoek uit.

Mijn oordeel
Deze film is echt geweldig. Het is een horror, maar er zit ontzettend veel humor in, maar niet op de manier zoals in ‘a haunted house’ of ‘scary movie’ ofzo. Gewoon van die lekkere droge humor. Bijvoorbeeld, Kylie komt in de kelder en ze denkt dat ze een spook ziet, ze schrikt en het ‘spook’ valt op haar, het blijkt een jezus beeld te zijn met een laken erover, Kylie zegt; Jesus! Ja dat vind ik grappig. Die moeder is ook echt geniaal trouwens. Het verhaal is ook helemaal niet voorspelbaar en neemt een leuke unieke wending aan. Ik geef hem 5 sterren!

 

Death Factory a.k.a The Butchers
Een groep mensen zit in een bus op weg naar de Grand Canyon wanneer ze opeens auto-pech krijgen. Ze besluiten naar het death-museum te lopen een eindje verderop. Er blijkt niemand te zijn. Totdat er door een gotisch boek 6 seriemoordenaars weer uit de dood worden opgeroepen en die beginnen de hele groep af te slachten.

Mijn oordeel
Een ontzettende kut film. Verspilling van je tijd. Er is wel bloed enzo, maar niets wat ik nog niet eerder had gezien. Het verhaal is super vaag en half bakken, en het einde slaat echt helemaal nergens op. Komt die buschauffeur in het laatste shot ineens weer in beeld terwijl hij in het begin van de film verdwenen was! Niemand weet wat hij daar doet en je komt er ook niet meer achter want de film is afgelopen. Echt shit. 1 ster is eigenlijk nog teveel.

 

Kingdom come
Een groep mensen die elkaar niet kennen worden wakker in een verlaten gebouw. Ze weten niet meer hoe ze er terecht zijn gekomen. In hun poging om op zoek te gaan naar een uitweg uit het verlaten gebouw worden ze opgejaagd door rare demonische wezens met vleugels die hun straffen voor alle slechte dingen die ze gedaan hebben in hun leven.

Mijn oordeel
Uh oke, wtf? Het begin is leuk, het verhaal klinkt leuk, maar de film krijgt een erg rare wending. Opeens komen er dus allemaal naakte vrouwen met vleugels tevoorschijn die blijkbaar bij een vent horen die de duivel moet voorstellen. Dan is er nog een klein meisje dat uiteindelijk God blijkt te zijn, ofzoiets. Opzich wel een mooi verhaal over goed en kwaad, en over of mensen kiezen voor wraak of vergeving. Maar dit had ik niet zien aankomen. Ik geef de film 2 sterren.

 

Dit waren ze weer voor deze keer.
Welke lijkt jou leuk om te zien?