Horror films #1

Afgelopen tijd heb ik een paar horror films gekeken met mijn vriend. Wij houden van bloed, afslachtingen en schrikmomenten en als dat niet voorkomt in de film dan is het een kut horror.
Elke film geef ik sterren op basis van wat ik ervan vind, dit zal ik ook toelichten. De hoogste score is 5 sterren, de laagste 1.

Vandaag laat ik jullie mijn kritische mening weten over de volgende 4 horror films:  Clown, It Follows, The Lazarus Effect en The Pyramid.


Clown
Het verhaal gaat over een gezin bestaande uit een vader, moeder en zoon. Het zoontje wil een clown op zijn verjaardag, maar deze belt helaas op het laatste moment af en mamma is helemaal verdrietig dat ze haar zoon geen clown kan geven. Ze belt pappa op met het slechte nieuws. Heel toevallig is deze pappa makelaar en in 1 van de huizen die hij verkoopt vind hij een koffer met een clownspak. Wat een toeval zeg! Hij trekt het pak aan en het jochie heeft de verjaardag van zijn leven. Echter het pak wil niet meer uit, de neus is vastgegroeid aan het gezicht van de vader, de pruik is zijn echte haar geworden en het pak wordt zijn eigen huid. Hij krijgt ineens ook heel erg veel zin om kleine kindertjes op te eten…

Mijn oordeel
Haha alleen al die naam. Ik mag het waarschijnlijk niet zeggen, (maar doe het toch), het leuke aan deze film is dat er echt kinderen in worden afgeslacht. Ik vind dat leuk omdat ik een hekel heb aan films die ‘maatschappelijk verantwoord’ zijn. Het is natuurlijk not done om kleine onschuldige wezentjes te vermoorden en dat geeft deze film een hoog WTF gehalte. Verder is het zo’n typische horror die best wel voorspelbaar is maar daarom zeker niet minder leuk. Met de schrikmomenten valt het mee, maar ze zitten er wel in! Dat samen met de kinder moorden zorgt ervoor dat ik deze film 4 sterren geef.

 

 

It Follows
Deze film is een soort aftakking van het spelletje Slenderman. Het gaat over een meisje die gruwelijk wordt genaaid door haar zogenaamde vriendje die tijdens de seks ‘iets’ doorgeeft waardoor ze steeds wordt achtervolgt door ‘iets’. Haha ja klinkt een beetje vaag. Ze moet ervoor zorgen dat ze niet wordt gepakt of aangeraakt door dit ding (dat een menselijke vorm aanneemt van zowel onbekende als bekende personen) want dan gaat ze dood. Ze kan het doorgeven door weer met iemand seks te hebben, dan blijft ze het wel zien maar dan is ze wel veilig. Samen met wat vrienden probeert ze er vanaf te komen.

Mijn oordeel
Ik vond de film heel erg leuk en spannend. Tijdens het kijken probeer je echt mee uit te vogelen hoe of wat. Groot pluspunt is hoe alles gefilmd is en de muziek erachter. Echt super gaaf gedaan! Tot het einde, die was echt ruk. Daarom krijg het van mij maar 4 sterren. Als het einde leuker was geweest had hij er echt 5 gekregen!

 

 

The Lazarus Effect
Deze film gaat over een vrouw die samen met haar man al 3 jaar bezig is met het maken van een serum die mensen weer tot leven kan wekken. Ze testen het uit op dieren en uiteindelijk lukt het bij een hond. De hond gedraagt zich alleen erg vreemd en de hersenscans geven aan dat er iets mis is in zijn hersenen. Als het onderzoek onder dwang wordt gesloten besluiten de vrouw en man om samen met hun team in te breken in het lab om hun serum alsnog te voltooien. Echter wordt de vrouw ge-electrocuteerd tijdens de proef en is ze dood. Haar man bedenkt zich niet en injecteert het serum bij haar. Ze komt weer tot leven, maar er is iets gruwelijk mis.

Mijn oordeel
Ik verwachte heel veel van deze film omdat het van dezelfde makers is als The Purge, Insidious en Paranormal Activity. Echter, het verhaal is erg goed, maar de uitwerking ervan viel me tegen. De hele film speelt zich af in het lab, wat een beetje saai begint te worden op een gegeven moment. Ook heeft het daarom alleen effect op de groep die betrokken is bij het experiment. Wat mij betreft kon er wel wat groter gedacht worden. Er zitten wel veel schrikmomenten in, maar niet veel bloed. Deze film viel erg tegen en krijgt van mij 2 sterren.

 

The Pyramid
Een team van onderzoekers heeft een nieuwe piramide gevonden in de Egyptische woestijn. Ze moeten echter weg omdat het in Cairo onrustig is met demonstraties. Omdat ze te nieuwsgierig zijn wat er binnen te vinden is gaan ze toch nog even kijken met de robot. Deze verliest helaas contact maar omdat het zo duur ding is willen ze hem terug halen. Ze gaan met een videoploeg naar binnen. Al snel verdwalen ze en sterft de een na de ander omdat er rare beesten in de pyramide zitten. Tevergeefs zoeken ze de uitgang, wie houdt het tot het einde vol?

Mijn oordeel
Toen ik de trailer keek dacht is, mwoah, zo’n standaard archeologen horrortje. Maar hij was eigenlijk best leuk! Wel irriteer je je er de hele film aan dat ze van die stomme beslissingen nemen en kalm aan doen wanneer je zou denken, REN GODVERDOMMMMEEEEE! Maar oké, dat is film nou eenmaal. Het is totaal onrealistisch, het zou nooit in het echt kunnen gebeuren, (ik heb meer een voorkeur voorplausibele verhalen), maar hij is zeker te doen. Tegen het einde van de film denk je dat dat het einde is, maar dat is het toch niet en dat maakt het dan wel weer leuk. Ik geef het 3 sterren (maar je moet er wel van houden.)

 

Dit waren de films voor deze keer!
Heb jij ze al bekeken? Of welke lijkt je leuk?