Gezichtjes #7

Laatst zat ik in de wachtkamer in het ziekenhuis te wachten. Er liggen daar altijd van die magazines die te saai zijn voor woorden, dus ik koos de meest lelijk vormgegeven uit om te gaan lezen. Ik weet de titel al niet eens meer van het blad, maar het was een soort Quest, maar dan in dezelfde schreeuwerige lay-out als die van de Telegraaf en de Priv√©. Verschrikkelijk gewoon. Toch las ik daar iets leuks, want wist je dat het fenomeen dat wij mensen altijd over gezichtjes in zien een naam heeft? Nee he? Wist ik ook niet, maar nu dus wel. Het heet Pareidolie. Het is overigens wel een soort van verzamelwoord, want het gaat niet alleen op voor gezichtjes. Het is eigenlijk een benaming van het fenomeen dat wij als mens overal een herkenbaar ‘iets’ in willen zien, maar niet alleen zien, we doen het ook met geluid. Ik denk dat ‘mamma-appelsap’ van 3FM dan ook Pareidolie is, maar zeker weten doe ik het niet.

Tot zover het klasje Nederlandse woorden, laten we nu beginnen met Pareidolieen! (Geen idee of het ook als een werkwoord gebruikt kan woorden, maar bij deze geef ik mijn goedkeuring.)


Wat een lol heeft deze he?


De prullenbak is watching you!

 


Wat een schatje is dit!


Deze mafketel is dol op sjoelstenen!


Een onverschillige boom…


In auto’s vind je echt heel veel gezichtjes!

 


Mijn ei, is blij!


Deze komt van Facebook, maar hij is echt prachtig!


Ook van Facebook maar: hihihihihihi


Hallo!


Joehoe!


Hij ziet er wel romantisch uit, maar vergis je niet! Hij houdt het tuig buiten!


Knip, knip, knip… enz…


Pas op! Ik lig hier!


Dubbel date.


Weer een Facebook pareltje, geweldig he?


WHAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!


Hellooow, i am Chinese!


Monkey racebaan


And round, and round, and round, and round….

Welke vond jij het leukste?
ps: Heb je zelf een coole foto die hier wel tussen past? Mail (of als je mijn nummer hebt, app) hem naar me! Vind ik leuk!