Gefrituurde broccoli

Ja, ik weet dat dit heel smerig klinkt. Toen mijn vriend met dit idee kwam aanzetten keek ik hem ook echt aan van; ‘wat is er mis met jou?’. Maar gister was de dag aangebroken dat we het toch gingen proberen en ik moet eerlijk bekennen dat ik blij verrast ben. Gefrituurde broccoli is echt super lekker!

gefrituurdebroccoli3


Het is erg simpel om te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Niet heel bijzonder dus allemaal, maar ik wou het toch even delen.

Benodigdheden:
– Broccoli in roosjes
– Frituurpan

Voor het beslag eromheen:
– Bloem
– Bier
– 1 ei
– Peper/zout

STAP 1: Snijd de broccoli in roosjes
STAP 2: Meng alle ingrediënten voor het beslag totdat het ongeveer de dikte heeft van een pannenkoeken beslag (of zelfs nog iets dikker)
STAP 3: Haal de broccoli roosjes door het beslag heen en laat even uitlekken. (TIP: doe dit al bij de frituurpan zodat je ze gelijk in het mandje kan leggen)
STAP 4: Bak de roosjes in de frituurpan op 180 graden totdat ze een mooi krokant bruin laagje hebben. Blijf er bij staan! Want dit duurt niet heel lang.
STAP 5: EET SMAKELIJK!

Super simpel toch? Je hoeft de broccoli niet eens voor te koken!

Het smaakt heel lekker, een beetje chinees ook wel, het korstje heeft namelijk wel wat weg van een loempia. De buitenkant is lekker krokant maar de binnenkant is gewoon broccoli. Door het beslag eromheen zuigt de broccoli dus niet al het vet op en valt het mee met hoe vet deze hap is. Echter zou ik het niet gezond willen noemen. Wij aten dit met gebakken aardappels, maar ik denk dat het ook heel lekker is met (gekruide) rijst.

Je kan het eten met een sausje erbij zoals bijvoorbeeld tzatziki. Ook kun je het beslag een extra smaak geven door er bijvoorbeeld kruiden aan toe te voegen.
Het schijnt dat dit ook heel goed te doen is met bloemkool. Dat gaan we de volgende keer proberen :-).

Lijkt dit je wat? Heb jij wel eens gefrituurde groenten gegeten?