Gadverdamme, lekker zwemmen…

Ja, ik hou wel van die tegenstellingen. Maar uiteraard is dat ‘lekker zwemmen’ super sarcastisch bedoeld. Want er is helemaal niks lekkers aan zwemmen.

Het is 20 graden en het hoofd van heel Nederland slaat op hol. Massaal worden barbecues afgestoft, worden parasollen uitgeklapt, het witbier is niet aan te slepen en ook de zwemkleding wordt weer uit de kast getoverd. Bij warmte hoort koelte, en naast het volgieten van witbier is zwemmen dan een logische tweede keuze. Maar ik doe daar niet aan mee.

Als er iets ranzig is, is het wel een zwembad. Los van het feit dat de hele vloer vol voetschimmel zit, je allerlei mensen in te weinig kleding ziet terwijl je dat niet had willen zien, en het er stikt van de irritante kut kinderen, is het aller smerigste aan een zwembad, het water in het bad zelf. Gat-ver-damme…

Elk kind (en ook sommigen volwassen), pist in dat water. En jij neemt nog even lekker een duik. Ook is het zo dat op een 1 of andere manier mensen met een lichaam dat heel veel weg heeft van obesitas, erg van zwemmen houden. Dus alle zweet en andere viezigheid die tussen die vetrollen verstopt zit, weekt lekker los in dat water waar jij even lekker een baantje trekt.

Ja maar Leo, er is ook nog zoiets als chloor.
Oja, dat moet het dan oplossen. Ik ben geen scheikundig persoon, maar het schijnt dat chloor een organische verbinding maakt als het in contact komt met pis. Omdat ik totaal geen verstand heb van dit soort zaken, heb ik geen idee of het dan betekend dat die verbinding dan geen pis meer is of niet. Het klinkt als dat de chloor er alleen voor zorgt dat het de pis ‘onschadelijk van ziektekiemen en bacteriën’ maakt. Met andere woorden, het is onschadelijke pis geworden, maar het is nog steeds pis.

Smerig.

Ik heb denk ik 5 bikini’s. Op een 1 of andere manier koop ik elk jaar een nieuwe, omdat ik dat leuk vind. Maar ik draag ze nooit. Misschien wordt ik ooit miljonair en kan ik dan een prive zwembad laten aanleggen, waar alleen ik in mag zwemmen. De zwemkleding heb ik in ieder geval al…

 

foto: CharlesRondeau / www.pixabay.com