Een verdrietig bericht

Ik heb afgelopen week een hele moeilijke keuze gemaakt en ik ga hem vandaag aan jullie uitspreken. Vriendlief en ik hebben besloten om geen kippen meer in de tuin te nemen. Twee weken geleden overleed Misty plotseling en dat is inmiddels de vierde kip in 5 jaar tijd. We hebben ons hoofd erover gebroken wat het nou kon zijn dat de kipjes in onze tuin niet ouder worden dan 2 jaar, maar we kunnen niet echt een duidelijke reden vinden. Wel weet ik dat ik het verdriet van steeds een dood kipje niet meer trek en heb ik dus besloten om voorlopig even geen kippen meer te houden.
Maar Sherry dan?
Gelukkig hoef ik Sherry niet te missen, want buurvrouw en goede vriendin heeft sinds dit weekend kippen in haar tuin en ze wou met alle liefde Sherry overnemen. Ze heeft dus een mooi nieuw huisje twee tuinen verderop en ik kan haar opzoeken wanneer ik dat wil.

En ook kippen hoef ik dus niet echt te missen, aangezien ik een paar keer per week bij deze buurvrouw over de vloer kom voelt het toch ook een beetje als mijn diertjes en ga ik haar ongetwijfeld helpen bij het verzorgen van de meisjes. Dat maakt het allemaal een stukje makkelijker voor me, want het was een erg moeilijke keuze om te maken. Als ik nu in de tuin kijk word ik een beetje verdrietig omdat er niets rondscharrelt en het lege hok maakt me al helemaal triest. Ik ben heel benieuwd hoe ik deze zomer ga ervaren zonder kippen, wie weet krijg ik toch heel veel heimwee en gaat het roer alsnog om, maar ik denk het niet. Ik moet even bijkomen van al dat emotionele gedoe en sta nu dus achter mijn keuze, ook al is het heel erg wennen….

Ik weet zeker dat ik in de toekomst weer kippen neem, misschien in dit huis alweer, misschien pas als we ooit verhuizen, maar ik leef nog heel veel jaren dus nog alle tijd om het weer op te pakken. De tuin is nu van Sisi, wat opzich ook best handig is want zij kon eerst niet in de tuin omdat ze de kippen dan aanviel. Dat probleem is nu ook opgelost.

Zo, phoe, wat een bericht, maar ik wou jullie even op de hoogte stellen aangezien ook de kippen vaak voorbij kwamen op mijn blog. Dat zal nu dus niet meer zo zijn, maar mocht je vragen hebben met betrekking tot kippen houden kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen, de ervaring is er natuurlijk nog steeds.

Liefs Leoni