Een kijkje binnen; Toilet make-over

Vorig weekend verveelde ik me, vriendlief was met zijn kameraden op pad en ik had niet echt iets bijzonders te doen. Ik besloot om onze toilet een opknapbeurt te geven. Dat klinkt misschien gek, maar ik vind het erg belangrijk dat dat kleine kamertje ook de volle aandacht krijgt. Toen we hier kwamen wonen hebben we de wc rood geschilderd en ik heb het vervolgens vol gehangen met foto’s, friebeltjes en freubeltjes zodat je echt wat te kijken hebt terwijl je zit te poepen. Na heel wat feestjes (lees; kotsende mensen) heb ik de muren te vaak schoongemaakt en is de verf niet meer mooi dus werd het tijd dat de boel eens onderhanden werd genomen. Stiekem was ik zelf ook wel toe aan wat anders. Dus zie hier, de make-over! Voor en na!

DSC_0422

Het was trouwens echt een kut klus. Wij hebben nog zo’n oud huis uit de jaren 50 waarbij alle leidingen niet zijn weggewerkt. Zo ook in het toilet, dus ik moest me in de meest rare bochten wringen om achter die leidingen te kunnen verven. Ook vielen er allemaal plakkaten van het plafond terwijl ik eroverheen rolde… wtf? Maarja, om alles nou eerst opnieuw te laten stukadoren is ook zo wat, dus ik ging stug verder.

duo

Zie hier ons toilet voor de make-over. Best leuk vind ik zelf. Hier zie je al die freubels en friemels. Het is een klein mini wc-tje en best lastig te fotograferen want de hal is ook al niet zo groot, maar het is denk ik wel redelijk gelukt. Eigenlijk hangt er overal wel wat, maar ik vond het tijd voor wat meer rust, maar dan wel op zijn Leoni’s.

Ik begon met het witten, wat super kut was, aangezien er wel 4 lagen op moesten voordat het rode niet meer zichtbaar was.

DSC_0429

Toen dat eindelijk klaar was, ging ik op alle drie de muren, ter hoogte van het vensterbankje van het raam, een blauwe kleur verven. Ik vond het echt super moeilijk om een kleur te kiezen. Eigenlijk was het ook allemaal een spontane ingeving en had ik er niet echt over nagedacht welke kleur dan het beste was. Maar na een telefoontje naar vriendlief die zei dat hij een lichtere kleur wel leuk vond, ben ik voor deze blauwige kleur gegaan (die uiteindelijk wat meer paars uit is gevallen). Ik heb twee potten gekocht bij de MAX Outlet voor 13,50 euro. Dat scheelt weer. Ik had minder dan 1 pot nodig, maar ik heb graag 1 op reserve (voor als ik weer kots vlekken moet weg boenen).

Nog een laag, en nog een, en nog een… extra dekkend my ass, pffff
En als ik toch bezig ben kan ik de plinten, raamkozijn en de deurpost ook wel even meepakken.

Goed, het verven is klaar, (Thank God!) maar ik wou nog iets toevoegen zodat ik het weer vol kan stouwen met allemaal nutteloze freubeltjes en friemeltjes. Bij de action zag ik van de plankjes waar je lijstjes etc op kan zetten, dat leek me handig. Dan kan ik lekker variëren en hoef ik niet steeds spijkers in de muur te slaan met als resultaat dat de halve muur eruit valt. (Ja echt die muren hier is een drama.) Ik bedacht dat ik dit ook heel handig zelf kan maken, want dan kan ik het ook precies op maat maken. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik heb het gewoon van twee houten latjes gemaakt, ze aan elkaar getimmerd en daarna vastgekit aan de muur met bizon, hoeven we ook niet te boren! Laagje lakverf erover en klaar is Kees.

Nu kon ik eindelijk aan het leukste beginnen, het is inmiddels al twee week later, want de verf moest wel goed uitgehard zijn als je erop wilt kitten, en de kit moest goed uitharden. Maar ik kan nu het toilet inrichten! Benieuwd naar het resultaat?! Trommelgeroffel…. Tadaaa!

toilet1
toilet3 toilet4 toilet5 toilet-voorna

Leuk he? Zo’n voor en na foto. Ik ben inmiddels allang vergeten hoe het eerst was, dus best leuk om het zo naast elkaar te zien!
PS: Dat doodshoofd ding is gevuld met tampons, erg toepasselijk vond ik zelf. 😛

Wat vind jij van onze nieuwe plee? En heb jij ook extra werk gemaakt van het toilet?