Een kijkje binnen; Salontafel en eettafel!

WHOOOHOOO! Het ons gelukt, we hebben een mooie salontafel gevonden en onze eettafel is af. Ik schreef er al eens in dit artikel over, maar Jelmer en ik hebben niet echt dezelfde smaak wat betreft interieur. Ergens is wel een middenweg, maar om die te vinden is iedere keer weer een hele opgave. Ik kan nog zoveel mooie plannetjes bedenken over hoe we onze woonkamer kunnen inrichten, maar zonder visuele versterking heeft Jelmer er nooit zoveel vertrouwen in. Dat komt er in de praktijk dus op neer dat we vooral ‘tegen meubels aan moeten lopen’ en vanuit daar kunnen we dan weer bekijken hoe we de rest erop aanpassen.

DSC_0008


Ik weet niet precies wat ervoor gezorgd heeft, maar feit is dat Jelmer de laatste tijd niet meer zoveel tegenstribbelt als ik hem mijn plannetjes vertel. Zo ook met deze salontafel. Ik kwam hem tegen op marktplaats en het was precies wat ik in mijn hoofd had. Voorzichtig opperde ik de tafel en liet de foto’s zien. Ik kreeg een antwoord waar mijn mond van open viel, hij zei namelijk; ‘ja, is goed lieverd, als jij denkt dat dit mooi is hier, dan moeten we hem maar ophalen.’ WHAAATTT?? Hoorde ik dat nou goed? Geen tegengestribbel? Tering, dat is chill.

DSC_0006 DSC_0003

Onze oude salontafel is echt een monster van een tafel. Het heeft een gigantisch dik houten blad en oogt super robuust. We vinden hem allebei nog wel mooi, maar hij is gewoon echt te groot voor bij de bank. Dus hebben we besloten om hem op te hogen en er een eettafel van te maken. Een erg interessant project aangezien wij beide geen meubelmakers zijn. Maar met een beetje logisch nadenken is het ons (lees: Jelmer) gelukt om er een super mooie eettafel van de maken.Via marktplaats zochten we leuke eetkamerstoelen op die erbij passen en we zijn erg blij met het resultaat.

DSC_0011 DSC_0016

Eerlijk gezegd eten wij altijd op de bank, dus heel veel gebruik maken we niet van de eettafel. Het is vooral een handige plek om allerlei zooi op te leggen hahaha. Maar we hebben de ruimte voor die tafel, dus het staat wel gezellig, anders is de woonkamer ook zo leeg. En in de winter gourmetten we vaak, en dan is zo’n tafel wel erg handig!

Koop jij wel eens meubels via Marktplaats?

PS: DOE JIJ AL MEE MET MIJN COOLE WINACTIE?