Een kijkje binnen; huiskamer restyle

Zoals ik laatst al berichtte was het een super chaos bij ons in de huiskamer. Het was me namelijk in mijn bol geslagen om per direct de muren wit te verven. Kijk het zit zo; vriendlief en ik hebben allebei een wat andere smaak van inrichting. Waar hij het super mooi vind om een oudhollandse bruinkroeg inrichting te hebben ben ik meer van veel licht en het hippie sfeertje. Gelukkig zit ergens tussen deze twee stijlen een hele mooie middenweg, maar het is iedere keer wel een hele klus om die te vinden. Sinds wij in dit huis zijn komen wonen heb ik een haat-liefde verhouding met een muur in onze woonkamer. Hij is namelijk bedekt met steenstrips. Vriendlief is er dol op en ik heb jaren aan zijn hoofd gezeurd of ik toch niet alsjeblieeeeeeeft die muur wit mag schilderen. Nu we bijna 6 jaar verder zijn heb ik het voor elkaar gekregen, het mocht! Maar wat doe ik dan? Ik bedenk dat dat eigenlijk heel erg zonde is en besluit hem toch niet te verven. Ja, dat klinkt logisch he? NOT!

home
Het is gekomen toen ik mijn zin kreeg, toen kon ik namelijk beginnen met een plan de campagne maken en kwam ik erachter dat die stenen muur eigenlijk wel heel erg iconisch en sfeervol is in onze woonkamer. Als ik die dan wit zou verven dan haal ik dat hele sfeervolle stukje weg en dat is eigenlijk best zonde. Een helemaal wit huis past ook gewoon niet bij ons dus ik moest iets verzinnen. Ik ben toen gaan Pinteresten en kwam erachter dat je die muur ook best leuk kunt combineren zonder dat het oubollig wordt, maar dat de truc daarbij is dat je de rest lekker licht moet houden. Wij hebben ook nog eens heel veel donkere meubels, dus was het helemaal nodig om wat meer licht in de kamer te brengen. Dus zo gezegd zo gedaan en ik besloot om de rode en de bruine muur (die tegenover die stenen muur staan) wit te verven.

20151031_125825
20151101_172559

En hoezeer ik jullie ook had beloofd om het proces aan jullie duidelijk te maken, ik heb gefaald. Ik ben weer gewoon begonnen en heb geen ‘before’ foto’s gemaakt. SORRY!

Terug naar onze nieuwe inrichting:
Wij hebben een hele (chille) drukke bank en ik had bedacht die tegen de stenen muur aan te zetten om het geheel wat ‘hipper’ te maken. Nu zitten we tv te kijken in de achterkant van de woonkamer (eerst was het andersom) en wat is dat een verademing zeg! Het hoekje is super knus geworden (omdat je net wat minder ruimte hebt) en we kijken uit op de tuin, waar we dan af en toe de kipjes voorbij zien scharrelen. Ook wordt je veel minder afgeleid door de auto’s en personen die steeds door de straat heen rijden en lopen. Helemaal zen dus!

DSC_0416 DSC_0400 copy DSC_0393
Dit is nu het zithoekje geworden. De salon tafel is nu veel te groot, dus daar willen we een eettafel van maken. We moeten dus nog op zoek naar een nieuwe salontafel, maar zoals ik al zei; met onze variërende smaken gaat dat nog een hele klus worden haha. Ook hangt er nog een lamp, die gaat weg en we willen sfeerlampen aanschaffen (dus niets meer op het plafond hangen). En ja die grote boxen, pffff ideetje van vriendlief, mannen…. ze geven heel mooi geluid, laten we het daar op houden 😉 

DSC_0386
Onze schouw heb ik ooit zelf met mozaiek ingelegd. Ik ben er nog steeds super blij mee! Het is hier en daar een beetje knullig, maar dat past erg goed bij ons huis (die komt uit de jaren 50 en niets is hier recht). Het haardje is een nep-haardje die we toen we hier kwamen wonen goedkoop op de kop getikt hebben bij de Praxis. Het was de laatste in het assortiment en we mochten hem voor de helft van de prijs meenemen. We wisten niet zeker of het zou passen, maar zie hier, het past precies!

DSC_0404 DSC_0419
En hier staat dan onze eettafel en het dressoir. De eettafel wordt dus nog veranderd. Op het dressoir heb ik een fotolijstjes plekje gemaakt, ik moet nog nieuwe lijsten kopen want deze vind ik niet allemaal mooi en er moeten nog wat nieuwe foto’s afgedrukt worden, maar je hebt zo een beetje een idee.

Een heel metamorfose dus! Er moet ook nog veel gebeuren, maar dat zijn allemaal kleine puntjes op de i en die komen vanzelf wel.
Toch heb ik nog 1 vraagje aan jullie. Zoals je kunt zien heeft onze schouw dus ook deze steenstrips. Ik heb ze nu niet geverfd omdat ik wou kijken hoe het eruit zag, wit kan altijd nog. Aan de ene kant vind ik het wel mooi hoe de schouw er nu uitspringt. Aan de andere kant, ik vind het een beetje twee delen geworden, misschien moet ik er wat ophangen wat ook wit is zodat het wat gelijk getrokken wordt? Wat vinden jullie? Moet ik de schouw zo laten, of toch wit verven?

Wat vind jij van steenstrips op de muur?