De Koningsdag Vrijmarkt

Morgen is het weer zover. Koningsdag! Sinds 3 jaar sta ik samen met mijn zusje op de vrijmarkt met al onze oude spulletjes. Inmiddels krijgen we ook veel spullen van andere mensen toegeschoven, omdat ze weten dat we op de vrijmarkt staan. Ik moet toegeven dat het best goed verdienen is, niet zo goed als bij mijn baan, maar toch houden we er tot nu toe altijd een leuk zakcentje aan over. Waar anderen hun geld juist uitgeven op deze dag, hark ik het binnen met spulletjes waar ik zelf totaal op ben uitgekeken.

DSC_0069
We verkopen van alles, kleding, vaasjes, dvd’s, kopjes en schoteltjes, spelletjes en we hebben zelfs een voeten en onderbeen massage ding te koop. Ieder jaar verbaas ik me er weer over dat we veel van onze spullen verkopen. Voor mij heeft het totaal geen waarde meer en dan is het moeilijk te begrijpen dat je er een ander heel erg blij mee kan maken.

Het is wel een lange zit altijd, we gaan meestal al rond 04:00uur richting het centrum om een plekje uit te zoeken. De avond ervoor hebben we dan alle dozen al in de auto van pa geladen (want het past nooit in mijn eigen auto!) Tegen 16:00 uur beginnen we weer met inpakken, en zo ben je dus toch 12 uur zoet met die bende.

Dit jaar wordt het ietsje meer een uitdaging voor me, ik ben immers niet meer werkloos en moet dus gewoon de dag ervoor en de dag erna aan de bak op kantoor. Ik ben benieuwd of ik het een beetje vol ga houden allemaal, want mijn werkweek eindigt pas zaterdag avond.

Er is 1 dingetje wat me niet zo lekker zit, de weersvoorspelling. Tot nu toe was het elk jaar perfect weer, maar dit jaar wordt er regen voorspelt en wordt het niet heel warm. Ik moet er niet aan denken om de hele dag in de regen te zitten! Het is ook helemaal niet handig, want al je spullen worden dan nat (of in ieder geval vochtig). Hoe krijg je dat ooit weer droog? Dat moet natuurlijk wel, want anders gaat het lekker schimmelen in die dozen op zolder.

Nouja we zien het wel, misschien valt het mee. April doet uiteindelijk toch wat ie wil, dus wie weet zijn de goden goed gezind en krijgen we een lekker zonnetje. Ik reken er echter niet op.

EDIT: WE HEBBEN GESLOTEN NIET TE GAAN! BRRRR WAT EEN WEERSVOORSPELLING! VANDAAG EN GISTER AL SNEEUW IN HET NOORDEN, DAT GAAN WE MAAR NIET RISKEREN. VOLGEND JAAR BETER!

Wish me luck!
Liefs Leoni