De Griepprik

De griepprik, dat is toch voor oude mensen? Mwah, vanaf je 60ste kun je elk jaar een griepprik halen, ik laat aan jou over of je dat oud vindt haha. Echter, niet alleen mensen van boven de 60, maar ook jongere mensen kunnen een griepprik ophalen. Bijvoorbeeld als je astma hebt of als je zoals ik een chronische darmziekte. Vanaf mijn 22ste haal ik al elk jaar een griepprik op. Dit moet voorkomen dat ik niet het influenzavirus krijg, met kans op bijvoorbeeld een longontsteking. Ieder mens, gezond of niet, jong of oud, kan komen te overlijden aan een longontsteking, echter als je oud bent of door wat voor reden/ziekte dan ook een lagere weerstand hebt is de kans veel groter.

Nu is het zo dat ik dagelijks een aantal medicijnen mijn strot in gooi en daarbij wordt er wekelijks een injectie bij mij toegediend. Door mijn chronische darmziekte heb ik al een wat verlaagde weerstand (mijn lichaam is immers elke dag keihard aan het vechten tegen die ziekte, waardoor het minder aandacht besteed aan andere functies in mijn lichaam), maar door de medicatie die ik dagelijks en wekelijks toedien wordt mijn weerstand nog eens extra verlaagd. Je kunt eigenlijk wel gewoon zeggen dat ik amper weerstand heb. Dus ja, ik haal elk jaar braaf dat griepprikje op.

De eerste paar keren vond ik het verschrikkelijk. Het is natuurlijk (en gelukkig) zo dat er vooral oudere mensen de prik komen halen en ik voelde me echt heel zielig dat ik daar met mijn 22 lentes jong ook in de rij stond. Inmiddels ben ik oké met mijn ziekte en accepteer ik dat het nou eenmaal zo is. Nu vind ik het vooral erg leuk om te observeren hoe al die ‘oudjes’ helemaal in hun nopjes zijn met hun prikje hahaha.

Maar wat is de griepprik eigenlijk?
Nouja, ik ben geen farmaceut, dus ik heb hier ook niet zoveel verstand van. Maar ik lees natuurlijk genoeg en het schijnt dat er o.a. kwik, antivries en kankerverwekkende stoffen in de griepprik zitten. Klinkt niet echt gezond natuurlijk. Ook zijn er niet echt keiharde bewijzen dat deze prik nou daadwerkelijk werkt. Verder schijnt het dat heel veel artsen die de griepprik zetten bij hun patiënten, deze prik zelf niet nemen. Dat is natuurlijk nogal verdacht, want als het zo goed werkt waarom neem je het dan zelf niet?

Vriendlief heeft astma en hij krijgt ook ieder jaar een oproep voor de griepprik. Echter hij gaat niet. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat hij een hekel aan prikjes en naalden heeft, maar zegt hij zelf; ‘Als je steeds een vaag middeltje in je lichaam stopt die ervoor moet zorgen dat je niet ziek wordt, dan wordt je lichaam lui en gaat de weerstand alleen nog maar verder achteruit.’

Ik geef toe, daar zit wat in. Dus ik snap volkomen als er mensen zijn die de griepprik laten voor wat het is. Ik kies er echter voor om hem ook dit jaar gewoon weer te zetten. Elke dag gaat er toch al een genoeg gif mijn lichaam in (de medicatie) en ik weet dus heus wel dat ik niet heel gezond oud ga worden. Echter, ik vind het wel erg fijn te geloven dat de griepprik er in ieder geval voor kan zorgen dat ik oud wordt. 🙂

Wat is jou mening over de griepprik?