Cheapass Zonnebril

Nee, verdomme, niet weer he? Dit gebeurd me dus regelmatig… ik ga zitten op mijn zonnebril. Of ik laat mijn tas vallen en sta erop en dan is mijn zonnebril weer stuk. Reden genoeg om dus geen honderden euro’s uit te geven aan die dingen want ik kan ze maar niet heel laten. Ik denk dat ik gemiddeld zo’n 1 seizoen doe met een zonnebril en dan is hij al stuk, of de glazen zijn zo gigantisch beschadigd dat er niet meer doorheen te kijken valt. Ik doe die dingen ook nooit in een hoesje, dat vind ik zo’n gedoe.


Nou weet ik dat het winter is en je dan niet gelijk aan zonnebrillen denkt. Maar voor de mensen die misschien op wintersport gaan is het toch wel een handige toevoeging op je vakantie. Ik bedoel, met een beetje mazzel is er een lekker zonnetje op de piste en met al die witte sneeuw is een zonnebril dan geen overbodige luxe. Die skibrillen zijn dan weer hartstikke lelijk dus daar wil je niet mee gezien worden. Echter, waar gaat je zonnebril nou sneller stuk dan op wintersport? Dus ook hier is een honderd euro bril niet zo op zijn plaats.

Gelukkig hoef je ook niet veel geld uit te geven om een mooie hippe zonnebril te kunnen scoren. Ik koop ze vaak in de uitverkoop, maar ook bij winkels als de H&M en de Six kun je voor een paar euro altijd wel slagen. Zo deed ik dat altijd in mijn leven. Nu heb ik niet echt een geweldig (zonnen)brillen hoofd vind ik, want ik heb nogal een dikke kop. Maar sinds ik ook aan een bril moest gaan geloven heb ik heel wat brilletjes gepast en weet ik nu ongeveer welke modellen ik kan hebben. En als je dat weet, dan is online bestellen ook een prima optie. En wist je dat dat ook hartstikke goedkoop kan?

Op de website van cheapass zonnebrillen bijvoorbeeld, zoals de naam al zegt kost het geen drol. Je hebt ook genoeg keuze uit verschillende modellen en dit zijn dan ook niet van die saaie standaard modelletjes. Ik mocht er 1tje uitkiezen en dat wou ik maar al te graag, want zeg nou zelf, cheapass zonnebrillen… zou de kwaliteit dan wel goed zijn? Ik was daar erg nieuwsgierig naar.

Dit is de bril die ik heb uitgekozen. Hij heet “Fergie” en ik vond vooral het rozige kleurtje erg leuk in combinatie met de blauwige glazen. Hij heeft mooie smalle pootjes en de kwaliteit… die is prima! Natuurlijk heeft het niet de kwaliteit van een honderden euro’s bril, maar voor deze prijs mocht ik dat ook niet verwachten. De glazen zijn daarom dus ook van plastic en er zit een coating over die zorgt voor het kleurtje op de glazen. Maar het valt me niets tegen, je kunt deze bril in dezelfde categorie plaatsen als die van de H&M.

Alle zonnebrillen kosten 7,95 per stuk, maar voor elke tweede bril die je besteld betaal je maar 5 euro. De levering is erg snel, binnen 1 dag na bestelling was de mijne binnen. De zonnebril zit gewoon in een envelop dus kan zo door de brievenbus, dus geen gezeur met thuisblijven voor je pakketje. Ideaal!

Ik ga binnenkort op vakantie naar Oostenrijk, met heel veel geluk ligt er sneeuw, dus wie weet scheur ik dan wel de piste af met mijn nieuwe zonnebril!

Waar koop jij je zonnebril?