Carriere maken?

Druk gehad? Ik? Eigenlijk wel ja. Ik heb de afgelopen maanden drie verschillende banen per week gewerkt. Daarnaast heb ik net als alle andere mensen vrienden, familie, een huishouden en een hobby die ook tijd van mij vragen. Dus ja, ik heb het smoordruk gehad. Eindelijk!

DSC_0022
Hiervoor zat ik twee jaar lang thuis. Op zoek naar werk. Ik had toen al een parttime baan (die ik nog steeds doe), maar dat is seizoenswerk en in de winter had ik dus geen ene fuck te doen.

Voor mij is er niets erger dan me totaal nutteloos voelen. Het gevoel hebben dat ik een soort huismoeke ben geworden zonder dat ik uberhaubt kinderen hebt gebaard. Dat het hoogtepunt van mijn dag is dat ik de wasmand heb leeg gewassen, of het onkruid tussen de tegels heb weggehaald. Van die totaal onnozele dingen, maarja dat was toen mijn leven.

Wat was ik blij toen ik als vormgever aan de slag kon bij een magazine. Het samenwerken met collega vormgevers doet zoveel voor mijn creativiteit en ik merkte echt aan mezelf dat ik weer opbloeide, weer energie en carriere drift kreeg en dat doet me zo goed!

Toen de lente begon kon ik ook weer aan de slag bij mijn andere baan. Een heerlijke werkplek midden in het bos, tussen de geiten en kippen en blije mensen die een dagje uit hebben. Mijn leuke en enthousiaste collega’s waar ik ook weer energie van krijg. Wat wil een mens nog meer?

Ook had ik nog wat opdrachten lopen voor mijn eigen bedrijf. Dus in mijn vrije uurtjes ging ik daar mee aan de slag. Hele leuke opdrachten om te doen, maar helaas kost dat ook best veel tijd.

Maar toen bleek ineens dat ik 7 dagen per week aan het werk was. HOOO! Wacht even! Dat is niet de bedoeling! Lichamelijk houd ik dat namelijk helemaal niet vol! Ik ben helaas ook chronisch ziek, en moet dus oppassen voor drukte en stress. Het gekke is alleen, dat ik het helemaal niet zo erg vond. Ik bedoel, ik doe mijn werk met heel veel plezier, dus is het dan wel werken? Alles beter als die stomme wasmand leeg wassen. Alleen zo jammer dat een week maar zeven dagen heeft…

Al met al ging het allemaal dus een beetje te gek, en ik heb besloten om het qua werken iets rustiger aan te doen. De opdrachten voor mijn eigen bedrijf zijn afgerond en ik heb besloten voorlopig even niets meer aan te nemen op dat gebied. Ook is het de vakantieperiode, dus augustus lijkt iets rustiger te gaan verlopen. Natuurlijk heeft het ook allemaal te maken met jezelf nieuwe dingen aanwennen. Ik (en ook mijn vriend) moesten heel erg wennen aan de nieuwe situatie. Onze draai erin vinden, het eigen maken. Dat is zo langzamerhand gebeurd en dat geeft ook rust in het hoofd.

Maar wat voelt het heerlijk, om te kunnen bouwen aan een carrière. Om ergens ‘nodig’ te zijn, dat mensen op je rekenen. Ik leer hier heel veel van, en ik kan eindelijk op mijn 28e zeggen; mijn carrière zit in de lift!

Werk jij veel uren in de week?

PS: doe jij al mee met mijn winactie? Wees er snel bij want het kan nog maar tot 1 augustus!