Cadeautip #2 + WINACTIE!

Een aantal jaren geleden was een kameraad van ons jarig. Hij vroeg als cadeau een verjaardagskalender. Ik dacht bij mezelf; ‘Wat een kutcadeau om te geven zeg!’ Ik bedoel, dat is toch iets wat je van je moeder krijgt als je op jezelf gaat wonen? Met alle verjaardagen van ooms en tante’s erin zodat je er drie dagen later achter komt dat je eigenlijk een kaartje had moeten sturen. 

Enfin, ik bedacht dat het dan wel leuk was om zelf een verjaardagskalender inelkaar te zetten, met gephotoshopte plaatjes met zijn hoofd overal opgeplakt. Toen werd het ineens een heel cool cadeau.

DSCN0113

Echter heb ik uren op het internet gesnuffeld op zoek naar een bedrijf waarbij ik ZELF een kalender kon maken, zonder lelijke sjablonen en andere onzin die je als vormgever doen laten huilen. Dat bleek niet zo makkelijk.

 Maar aan het zoeken is vanaf nu een einde gekomen! Afgelopen maand werd ik namelijk benaderd door de Fotofabriek. Of ik via www.fotofabriek.nl een kalender wou maken en er dan iets over wilde schrijven. Dat leek mij heel erg leuk! Ik was vooral erg benieuwd naar de mogelijkheden die de Fotofabriek zou geven bij het ontwerpen van zo’n kalender.

 Zou ik ‘weer’ vastzitten aan een suffe template die veel te lelijk is? Of kon ik lekker mijn eigen ontwerp maken?

DSCN0114

Hoe gaat het in zijn werk?
Er zijn verschillende soorten kalenders die je kunt maken, maar ik koos voor een verjaardagskalender, omdat deze jaren mee kan gaan. Via de site upload je een programmatje die je kunt installeren op je computer (voor zowel mac als windows). Daarna kan je je browser dus afsluiten en in dat programma’tje je product gaan maken. 

Ook hier kun je kiezen voor templates, maar je kunt er ook voor kiezen om geen template te doen. HURRAY!

Je kan foto’s toevoegen, leuke jpg plaatjes, collages van fotos of zelfs je belastingaangifte. Wat jij wilt.

 Ik ben aan de slag gegaan in illustrator en heb voor elke maand een typografische uiting gemaakt, met als rode draad ‘het dubbele woord’.

 Het programma is erg makkelijk te leren en je snapt snel hoe het werkt. Ook het uploaden is erg duidelijk en de levering van het product was bij mij erg snel. De kalender is erg stevig, de pagina van een mooi zwaarder papier en er zit een hele lichte glans over, wat precies goed is. Wat ik erg handig vind, is dat de dagen van de maand al uitgelicht staan. Dan hoef je daar geen aandacht meer aan te besteden. Je kan er zelfs al voor kiezen om de namen van de verjaardagen digitaal in te vullen. Ik heb er echter voor gekozen dit niet te doen, omdat als je er dan later handmatig een naam bij schrijft het er zo gek uitziet.

DSCN0115 DSCN0116 DSCN0118

WINACTIE!!!!!!
Een andere reden waarom ik het niet heb gedaan, is omdat ik mijn kalender ga weggeven. AAN 1 VAN JULLIE!!!

 Wil jij deze leuke (door mij persoonlijk) onworpen kalender winnen? (Natuurlijk wil je dat, want deze kalender staat echt super leuk op je WC! Of niet dan?) Like dan mijn facebookpagina en laat hieronder een comment achter. (Vergeet je mailadres niet in de vullen zodat ik contact met je kan opnemen als je gewonnen hebt!)

OP MAANDAG 1 AUGUSTUS 2016 MAAK IK DE WINNAAR BEKEND!

Zou jij het leuk vinden om een persoonlijke kalender cadeau te krijgen?

sponsored