Boeken die je gelezen moet hebben

Ik vind het heerlijk om te lezen. Vooral een boek met een verhaal waarin je nog niet weet welke kant het op gaat, of een verhaal met een verrassende wending, zijn mijn lievelings. Lekker met een boek op de bank, op het strand, voor de caravan op vakantie of nog even voor het slapengaan. Er is altijd wel een boek dat ik aan het lezen ben. Meestal als ik een boek uit heb dan geef ik ze weer weg aan vrienden of mijn moeder of ik verkoop ze op de rommelmarkt. Maar sommige zijn te goed om weg te doen. In deze post deel ik graag mijn favoriete boeken met jullie welke ik nog steeds in de kast heb staan. Wel klassiekertjes, d.w.z. niet de nieuwste titels, maar zeker de moeite waard om niet te vergeten!

Skinny Bitch – Rory freedman en Kim Barnouin
Een boek voor iedereen die gezond wil eten. Fantastisch geschreven met lekkere scheldpartijen en confrontaties erin. Als je benieuwd bent naar alle marketing trucjes waar je al die jaren al ingetrapt bent dan is dit zeker een goed boek om te lezen! Er staat onder andere in waarom zuivel nou zo belachelijk is en wat suiker met je lichaam doet. Vooral de combinatie van de humor en de serieuze schokkende feiten vind ik erg mooi gedaan. Een topboek die iedereen gelezen zou moeten hebben!

De witte tijger – Aravind Adiga
Dit boek las ik voordat ik op reis ging naar India. Het is een roman en het speelt zich af in India. Het gaat over Balram Halwai en zijn leven als chauffeur voor een welvarend zakenman. Maar hij is ook een moordenaar. Het hele boek ik geschreven vanuit Balram en het is een soort bekentenis van hem. Super spannend en geweldig dat het geschreven is vanuit de cultuur van India. Die verschilt zo erg met hoe wij het kennen!


En dan nog iets – Paulien Cornelisse
De opvolger van ‘Taal is zegmaar echt mijn ding’ (ook zeker aanbevolen!). In dit boek schrijft Paulien allerlei kleine verhalen over taalgebruik van Nederlanders. Lekker veel humor en leest makkelijk weg. Sommige woorden of uitspraken gebruik je zelf ook wel eens, maar op de manier hoe zij het beschrijft bedenk je dan soms dat het eigenlijk best belachelijk is! haha. Ideaal om bijvoorbeeld in de trein te lezen.

De hongerspelen triologie – Suzanne Collins
Deze zijn nu natuurlijk verfilmd, dus de meeste kennen het vast wel. Geweldige boeken met een meeslepend verhaal waardoor je niet meer kunt stoppen met lezen. Ik had deel 1 gekregen voor mijn verjaardag van een kameraad en toen ik de achterkant las dacht ik eerst; “hmm beetje een gekke keuze om mij cadeau te geven”, want het leek me niet echt wat. Maar toen was ik eens ziek en verveelde ik me, ik had geen boeken meer die ik nog moest lezen, behalve deze, dus ik dacht ik begin er maar in. WOW! Ik kon niet meer stoppen! Ik heb toen gelijk op Bol.com de andere delen besteld en heb ze alle drie in 1 week uitgelezen. (maar ik was ook ziek dus ik had alle tijd.) Ohja, ik heb de films ook gezien, maar mijn tip; LEZEN DIE HAP! en dan pas de films.

Hebben jullie al 1 of meerdere boeken hiervan gelezen, en wat vond je ervan? Of welke zou je graag willen lezen?