Bladerdeeg hapje met pistache

Vandaag heb ik een receptje die super easy te maken is en echt zo ontzettend lekker! Dus je hebt geen excuses om dit niet te maken, elke dag heeft namelijk wel een momentje tijd om aan de slag te gaan met het recept voor dit heerlijke bladerdeeghapje met pistache!


Wat heb je nodig?

  • bladerdeeg (8 plakjes)
  • Pistache nootjes
  • eventueel walnoten
  • rozijnen
  • honing
  • kaneel
  • 1 ei

Hoe maak je het?

Stap 1: verwarm de oven voor op 200 graden
Stap 2: leg de bladerdeeg bladeren op een rooster van de oven om te ontdooien
Stap 3: wel de rozijnen (ongeveer een grote hand vol) in lauwwarm water
Stap 4: pel de pistache nootjes (ongeveer 2 grote handen vol) (bewaar 16 nootjes voor de garnering)
Stap 5: vermaal de pistache nootjes samen met de walnoten in een keukenmachine
Stap 6: giet de rozijnen af en hak ze in kleine stukjes
Stap 7: voeg de rozijnen bij het pistachemengsel en roer goed door elkaar. Voeg ook de honing (ongeveer 2 eetlepels) en de kaneel (ongeveer 2 theelepels) toe. Hussel alles goed door elkaar.
Stap 8: als het mengsel nog wat droog is, kun je er wat extra rozijnen en honing doorheen doen. Het mengsel is goed wanneer je een redelijk plakkerig geheel krijgt.
Stap 9: snijd de ontdooide bladerdeegbladeren 1 keer door de midden, zodat je twee driehoeken krijgt.
Stap 10: leg wat van het pistachemengsel op het bladerdeeg driehoekje
Stap 11: vouw het hoekje dicht en druk met een vork op de randen om er zeker van te zijn dat de flapjes goed dicht zitten en er geen mengsel uit kan lekken.
Stap 12: smeer de bovenkant in met wat ei en druk een pistache nootje op de bovenkant
Stap 13: leg de flapjes op een ovenplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten af op 200 graden.

Wist je dat je super veel leuke variaties kunt maken met het vullen van bladerdeeg? Probeer bijvoorbeeld ook eens ananasflappen, of ga voor een hartige variant met geitenkaas en spinazie!

Eet smakelijk!