Ansichtkaarten, de eerste ontwerpen!

Misschien weten de meeste van jullie het al, maar ik heb een eigen bedrijf. In januari dit jaar ben ik hiermee gestart en werk ik als zelfstandig grafisch ontwerper. Dat is nog wel een hele klus hoor, zo’n eigen onderneming. Ik ben goed in mijn vak als ontwerper (al zeg ik het zelf) maar wanneer je een eigen bedrijf start moet je er nog een beroep bij leren, namelijk die van ondernemer. Hoe zorg je ervoor dat mensen weten dat jij er bent? Hoe krijg je klanten en hoe zorg je ervoor dat ze een tweede keer dan ook weer bij je terecht komen?

ansichtkaart ontwerp
Allemaal heel leuk en aardig, maar uiteindelijk wil ik gewoon ontwerpen. En opdrachten voor klanten zijn leuk, maar het allerleukste is gewoon lekker mooie dingen creëren. Gewoon omdat ik dat wil. Iets ontwerpen wat totaal geen doel heeft. Geen logo die een bedrijf moet visualiseren, geen posters die iets aankondigen, geen websites die als etalage fungeren voor een onderneming. Gewoon doelloos mooie dingen maken. Dat is pas leuk joh!

Ik heb mezelf daarom een uitdaging aangenomen. Namelijk; ontwerp elke maand een ansichtkaart en laat die dan ook drukken. Ik ben nogal een rebels persoon, maar ik luister altijd heel erg braaf naar mezelf dus ben ik aan de slag gegaan. En vandaag laat ik jullie het resultaat zien.

Tenminste, ik heb je hulp nodig. Ik kan niet kiezen.

Ik heb drie ontwerpen gemaakt, maar ik laat er maar 1tje drukken. Welk ontwerp vind jij het leukste? (Om te versturen, of om in te lijsten, of om bij een cadeautje te geven of…. etc)

ansichtkaart ansichtkaarten ontwerp
Dit is ontwerp 1. Ik ben dol op typografie en ik houd ervan om te kijken wat ik daar dan mee kan doen dat het net even anders wordt.

ansichtkaart ontwerp
Dit is ontwerp 2. Wie is er nou niet dol op een ijsje? Hahaha. Hoe kom je erbij Leoni? Ja weet ik ook niet, of nouja… ik heb best wel een hekel aan de zomer (ik houd niet zo van die warmte), maar soms heb je zo’n moment in de winter dat je hoopt dat het snel weer zomer wordt… ken je dat? Nou daarom dit kaartje.

ansichtkaart ontwerp
Dit is ontwerp 3. Op een 1 of andere manier heb ik iets met rokende katten. Ik weet niet wat dat is. Maar dit is lang niet de eerste rokende kater die ik heb getekend. Anyway, waarom staat er dan ‘fumez pas’ onder? Nou het idee is een beetje dat ik frans heel chic en decadent vind klinken en die kater is zo aso als de tering, dus ja dat contrast, dat vond ik mooi.

Nu ben ik heel benieuwd welke jullie het leukste vinden! Laat je het me weten?