Aardappelkistjes

Het is al een hele tijd trendy, maar ik ontdek het nu pas. Aardappelkistjes. Nouja, nu pas ontdekken… Ik had er altijd al een aantal in mijn tuin, die hingen aan de schutting en daar stonden dan gezellige plantjes en kaarsjes in. Dat was heel handig, want bijvoorbeeld viooltjes, kan ik niet zomaar in de tuin planten aangezien de kippen ze dan opeten. Dus die stonden daar dan in die kistjes. Ver boven het bereik van de kippen.

aardappelkistje-interieur1

Echter staat Nederland er om bekend dat we vooral veel regen hebben en aangezien aardappelkistjes van hout zijn begonnen ze te rotten en uit elkaar te vallen. Heel zielig. Dus ik besloot ze naar binnen te halen en te eraan te redden wat er nog te redden viel. Ook kreeg ik onlangs een nieuwe lichting aan kistjes binnen die nog mooier en steviger waren dan de oude die ik had en ik wou er graag iets leuks mee doen in mijn interieur.

Ik ging wat rondkijken op Pinterest voor wat ideeën en vond hele leuke inspiratie (typ maar eens aardappelkistjes in). Ik vond het idee om de binnenkant een kleurtje te geven heel erg leuk en besloot 1 van mijn kistjes van binnen wit te schilderen. Dit pas mooi bij ons interieur en valt daarna nog met van alles te combineren. Het kistje wou ik naast de bank hebben staan. Hier stond altijd een klein bijzettafeltje van de Action, maar die heb ik bij de salon tafel neergezet als een soort extra tafeltje die je even naar je toe kan zetten. Dat is heel handig als je zo lui bent als ik en geen zin hebt om naar voren te reiken voor je kop thee als je op de bank chillt.

aardappelkistje-interieur3

Op de pinterest foto’s stonden heel veel van deze kistjes op wieltjes. Ik twijfelde daar nog over. Hoe praktisch dit ook is, ik vind het totaal niet passen bij de stijl van het kistje en heb daarom besloten om het niet te doen. Mocht ik het toch willen kan ik het altijd nog doen.

Niet alleen in de woonkamer voegde ik een aardappelkistje toe. Ook in onze bijkeuken zette ik er twee boven elkaar neer. Heel handig om mijn wasmiddel in op te bergen vond ik zelf. Er moet nog steeds een plank over de apparaten heen, maar voor de time being is het even zo. Staat toch gezellig? En nog handig ook!

aardappelkistje-interieur2

Ik heb erg veel mazzel gehad dat ik mijn aardappelkistjes heb gekregen, maar je ziet ze ook steeds vaker opduiken in kringloopwinkels. Ook kun je eens bij een (groente)boer langs gaan en vragen of hij nog wat over heeft. In brocante winkels verkopen ze het ook, maar het is echt belachelijk hoeveel geld ze er daar voor vragen dus dat zou ik niet doen.

Hoe zou jij een aardappelkistje combineren in je interieur?