5x waarom een hond hetzelfde is als een klein kind

Jaja, zoals mijn vaste lezers al wisten hebben wij sinds eind september een hondje in huis. Ze is een schat van een beest en nog erg jong (ongeveer een jaar). Dat betekend dat ze ontzettend druk is en we hebben er een hele dagtaak bij gekregen. En precies dat laatste, dat zou een kersverse moeder ook zeggen! Hoewel ik geen kindertjes heb is het mij wel duidelijk geworden dat het nemen van een hond of het hebben van een kind in veel gevallen op hetzelfde neerkomt. Dus deel ik bij deze 5x waarom een hond hetzelfde is als een klein kind.

12248218_567988826688625_6852759025711722583_o

OPPAS

Toen wij Sisi nog niet hadden konden we gaan en staan waar en vooral wanneer we wouden. Dat is nu wel anders. Als wij een dagje weg willen zullen we toch echt een oppas moeten regelen die haar even uitlaat (en het liefste ook nog een beetje vermaakt). Je houdt toch van dat beestje he?

RAAR STEMMETJE

Ik betrapte me er laatst op dat ik hetzelfde stemmetje opzet tegen de hond als tegen een baby of klein kind. Zo’n hoog piep stemmetje weet je wel. Ik kwam daar achter toen ik tegen het 1jarige zoontje van een vriendin stond te praten en Sisi helemaal happy aangerend kwam. Die dacht natuurlijk dat ik het tegen haar had….

EEN LUIERTAS MAAR DAN ANDERS

Joepie, je hebt oppas gevonden voor je lieve hondje, of je gaat een dagje weg en neemt de hond mee. Daar hoort standaard een grote tas bij die gevuld is met eten, speeltjes, riem en de mand. En ik al die mamma’s maar uitlachen met hun gevulde luiertassen waar ze mee rond sjouwen. Nu ben ik precies zo, karma is a bitch.

OPVOEDEN

Net als een kind moet ook je hond opgevoed worden natuurlijk. Je wilt niet zo’n vervelend rot beest dat iedereen lastig valt. Ik ben erachter dat ondanks dat Sisi best goed luistert, ze soms ook haar puberale momenten heeft. Ik loop maar te roepen en ze ziet en hoort me prima, maar no way dat ze luistert, daar sta je dan, gigantisch voor lul. En weer, ik altijd maar die mamma’s uitlachen met hun dwarse kindertjes, karma is still a bitch.

STRUCTUUR IN JE DAG

Baby’s moeten op bepaalde tijden hun voeding, en ook voor (kleine) kinderen is een vast ritme erg belangrijk, het schijnt dat ze dan beter kunnen functioneren. Bij honden is dat ook zo, hoe meer structuur je hebt in de tijden wanneer je ze uitlaat en voert, hoe makkelijker ze zindelijk worden en hoe minder snel ze zullen zeuren bij je of het al etenstijd is. Wat dat betreft heeft een hond een stuk beter gevoel voor tijd dan mijn kater, want die kijkt me de hele dag door hoopvol aan wanneer ik de koelkast open doe.

Herken jij deze vergelijkingen?