5x beste ‘eerste wereld uitvindingen’

Er zijn momenten in mijn leven geweest, dat ik het lastig vond om mezelf iets te gunnen. Dat voelde dan verkeerd. Zo heb ik heb me vaak afgevraagd waarom ik mocht opgroeien in de westerse wereld, terwijl aan de andere kant van de aardbol mensen verhongeren. Wat maakt mij die persoon dat ik dit meer verdien? Gelukkig heb ik mezelf aangeleerd om dit niet de overhand te geven in mijn leven, ik heb dit leven gekregen en ik ben het aan mezelf, en aan die mensen die verhongeren, verplicht om er iets moois van te maken. Dus ik kan steeds beter genieten van alle luxe die ik tot mijn beschikking heb, en ik gun het mezelf ook zo nu en dan. Want ik werk hard, ik probeer een goed mens te zijn, en daarom mag ik ook genieten van ‘eerste wereld uitvindingen!’ Welke? Ik vertel het je!


EEN SMART-TEEVEE
Ik zweerde altijd bij onze oude teevee. Gewoon zon dik ding, niks mis mee. Maar nu wij een nieuwe smart-teevee hebben ben ik helemaal hooked aan de optie om zo eventjes Netflix aan te slingeren. Wat een uitvinding zeg! Vooral met deze donkere dagen, wil ik mijn avonden na het werk vaak achter dat ding doorbrengen. Lekker met een dekentje op de bank, een kop thee en de hond op schoot. Op dit moment kijk ik de serie Homeland. Zo spannend!

DISCOVER WEEKLY
Ik weet niet hoe andere mensen nieuwe muziek/bandjes ontdekken, maar ik deed dat per toeval op een festival, of wanneer er een nummer op de radio was, en ik in de gelegenheid ben om het terug te vinden (dat lukt vaker niet, dan wel). Maar lang leve de ‘Discover Weekly’ optie van Spotify! Ik zou echt niet meer zonder kunnen.

THERMOSKAN
Ik drink de hele dag thee. Eigenlijk drink ik nooit wat anders, soms een glaasje cola, als ik wakker moet blijven. Thuis hebben we wel frisdrank staan, maar dat is voor de gasten. Thee voor mij dus. Ik ben ook een ‘dorstig persoon’ zoals ze dat noemen, (ik heb eigenlijk altijd dorst, maar dat is niet omdat ik ziek ben ofzo, zo ben ik gewoon.) Ik ga echt niet de hele tijd heen en weer lopen om die waterkoker aan te zetten, zonde van de stroom, en van mijn energie. Daarom zweer ik echt bij een thermoskan. Ik kan niet zonder!

GOOGLE MAPS
Ik weet graag waar ik ben. En ondanks dat Tommie altijd de weg weet, vind ik het altijd fijn dat ik van tevoren ongeveer weet hoe ik ergens kom. Het is niet perse dat ik dat wil weten omdat ik anders in paniek raak, het is meer een nieuwsgierigheid en belangstelling voor steden, straten en wegen. Het is gewoon heel handig als je een beetje weet hoe de wereld in elkaar zit toch?

BACKUP SCHIJF
Zo’n ding heeft een naam, maar ik kan er niet opkomen. Ik bedoel zo’n schijf waar je heel veel data op kan zetten. Ik heb er twee, eentje ligt thuis, de ander bij mijn ouders. Mocht mijn computer crashen, of er breekt brand uit, dan heb ik in ieder geval al mijn foto’s, documenten en portfolio nog. Ik heb het gelukkig nog nooit hoeven gebruiken, maar het idee dat mijn data altijd veilig is geeft me zo’n rustgevend gevoel, daar zou ik echt niet zonder kunnen.

Wat is een ‘eerste wereld uitvinding’ waar jij niet zonder kan?