5x bespaartips voor jou huisdier

Het hebben van huisdieren is super gezellig en mijn kater en hondje beschouw ik als familie. Natuurlijk zorg ik ervoor dat er niets ontbreekt bij hun, maar er zijn altijd dingetjes waar je een beetje op kunt besparen. Hiervoor hoef je niets van hun gezondheid of comfort in te leveren, maar het scheelt wel weer een beetje in de portemonnee! Win-win dus!

Deze tips zijn gebaseerd op het hebben van katten en/of honden. Sommige zijn vast ook van toepasbaar bij andere lieve diertjes, maar ik heb alleen een kat en een hond, dus daar geef ik je advies in!

Bespaartip 1:

Natuurlijk kun je jouw kat of hond verwennen met speciaal nat voer. In de supermarkt is de keuze reuze. Echter is dit over het algemeen niet perse het gezondste wat je ze kunt geven. Houd het gewoon bij brokken. Zorg er wel voor dat je goede brokken koopt die alles in zich hebben voor een volwaardige maaltijd. Natuurlijk kun je ze zo af en toe (1x per maand op een zondag ofzo) best verwennen met een lekker maaltje, maar dit is echt niet elke dag nodig!

Bespaartip 2:

Spelen is leuk, vooral met de baas. Dus je koopt allerlei speelgoedjes en achteraf blijkt dat ze helemaal niet worden gebruikt. Zonde van het geld! Voor katten kun je heel gemakkelijk zelf speelgoed maken. Gebruik een oude kurk en hang er een touwtje aan. Een propje aluminiumfolie is werkt ook goed en heb je nog een oude doos staan? Maak er dan wat gaten in waar de kat met zijn poot doorheen kan en leg in het midden een (bewegend) muisje. Succes gegarandeerd! Voor honden hoeft het ook niet zo moeilijk te zijn. Bij de action heb je balletjes en touwen voor elk formaat hondje. Koop er eerst 1, en kijk of je hond ermee speelt. Is het een succes? Koop dan wat op reserve (want balletjes raken altijd kwijt).

Bespaartip 3:

Het vervelendste klusje voor baasjes van katten is het schoonmaken van de kattenbak. De beste tip, die niet alleen geld, (voor de korrels) maar ook nog eens tijd en ruimte bespaard, is het nemen van een kattenluik. Je kunt de kattenbak dan weg doen en je hoeft het nooit meer schoon te maken. De meeste katten vinden het ook nog eens veel fijner om buiten hun behoefte te doen, dus ook zij zullen de kattenbak niet missen!

Bespaartip 4:

Onze hond is een kruising tussen een Yorkshire terriĆ«r en een Shihtzu, dat betekend dat haar haren heel lang kunnen groeien en ze dus af en toe naar de trimmer moet. Omdat wij haar graag kort houden (scheelt in haaruitval, en ze vind het zelf ook fijner heb ik het idee), moet ze wel 6x per jaar heen. Dat kost natuurlijk allemaal geld. De beste tip om te besparen is om het zelf te leren! Mijn schoonmoeder deed het ook altijd zelf bij hun hondje. Het is even oefenen, en het zal de eerste keer niet super mooi zijn, maar al doende leert men. Nog een voordeel is dat jou hond zich vertrouwd voelt bij je, dus is het ook een stuk minder stressvol voor ‘m. Heeft ie halverwege geen zin meer om te luisteren? Dan wacht je gewoon een uurtje en probeer je het dan weer. Nog een voordeel is dat je niet gebonden bent aan een afspraak en je dus zelf kunt bepalen wanneer het weer tijd is dat het haar eraf moet.

Bespaartip 5:

Als je echt geld wilt besparen dan is mijn laatste tip heel duidelijk. NEEM GEEN HUISDIEREN. Het nemen van een huisdier draagt altijd kosten met zich mee. Dit hoort erbij en ik vind dat je bij aanschaf van het dier zeker moet zijn dat je dit kan opbrengen. Op dierenarts kosten moet je nooit besparen! Net als goed voer, aandacht en tijd. Door het nemen van een huisdier ga je verantwoordelijkheid aan en is het jouw taak om ervoor te zorgen dat het dier ten alle tijde altijd goed verzorgd wordt. Kan je hier niet aan voldoen? Dan moet je er niet aan beginnen.

Succes met de tips en als jij nog leuke aanvullingen hebt op dit rijtje dan ben ik daar heel benieuwd naar! Geef je huisdier nog een extra knuffel en wees lief voor elkaar!