5 Verrassende bespaartips uit eigen huis!

Ik ben in sommige dingen een beetje krenterig. Het geld groeit me nou eenmaal niet op de rug of aan een boom in de achtertuin, dus probeer ik de centen die ik heb wijs uit te geven. Ik vind het soms belachelijk wat je moet betalen voor bepaalde gebruiksproducten. Zoals bijvoorbeeld deodorant. Waarom is dat zo gigantisch duur? (Die goedkope werken dus niet.) Of wc papier, of wasmiddel. Het zijn allemaal dingen die we (bijna) dagelijks gebruiken in ons huishouden of voor onze persoonlijke verzorging maar het kost nogal wat.
Om een beetje grip op de knip te houden heb ik in de loop der jaren een paar bespaartips in gebruik die ik graag met jullie wil delen. Wie weet heb je er wat aan!

1

1. Zeepblok in plaats van zeeppomp
Het is echt belachelijk als je de prijzen van blokken zeep vergelijkt met die in pompflacons. Dus mijn tip nummer 1 is; gebruik gewoon een blok zeep! Ze gaan super lang mee en je verspilt veel minder. Het leuke aan een blok zeep is ook dat je ze in alle vormen, maten en kleuren kan kopen en dat ze vaak nog lekkerder ruiken dan die uit flacons. In de badkamer heb ik bijvoorbeeld een lekkere lavendel zeep liggen waarmee ik mijn handen was voor het slapen gaan, terwijl in de keuken een lekkere citrus of linnen geur heerlijk is! Ik zal je een geheimpje verklappen over hoe veel langer je doet met zo’n blok zeep… Met een pompje moest ik elke maand een nieuwe kopen, soms al na 3 weken. Met deze handzepen doe ik gewoon 3 maand! Minimaal. Dat is nog eens besparen! (Nog een slimme tip, ben je jarig en weet je niet wat je moet vragen? Vraag handzeep! Zo kan je een voorraadje aanleggen en mensen geven als cadeau vaak een net wat luxer zeepje.) Oh, en vergeet de gratis zeepjes in hotels ook niet mee te nemen!

DSC_0126

2. Groente en fruit tasjes hergebruiken
We kopen wat appels, wat kiwi’s en nog wat sperziebonen. We pakken voor elk ander soort groente of fruit een ander plastic tasje van de rol. Maar wat doe je met die tasjes als je thuis bent aangekomen en je fruit mooi ge-etaleerd in de fruitschaal ligt? NIET WEGGOOIEN, MAAR BEWAREN! Je hebt vast wel een klein prullenbakje in je toilet staan, of in de badkamer, of bij je make-up tafel. Deze tasjes zijn hier perfect voor! Ze zijn eigenlijk gewoon identiek aan de pedaalemmer tasjes die je op rol koopt. Dus waarom apart een rol kopen als je ze ook gratis in de supermarkt meekrijgt bij het kopen van je groente en fruit? Ik zeg win-win. Zelf knoop ik deze tasjes nooit dicht zodat ik ze nog makkelijker kan hergebruiken.

DSC_0140

DSC_0137

3. Oud papier voor notitie blaadjes
Brieven van de zorgverzekering met onzinnig nieuws, verkeerd geprinte papieren of reclame folders die maar aan 1 kant bedrukt zijn. Dit zijn allemaal ideale papieren om notities op te maken. Dus waarom weggooien? Verzamel een stapel papier, snijd ze in vieren en je hebt perfecte papiertjes om je boodschappen lijstje op te schrijven. Je kunt het zelfs nog mooier maken door een stapel aan elkaar te lijmen en er een leuk kaftje omheen te doen. Bekijk bijvoorbeeld dit filmpje eens.

DSC_0157

DSC_0161

4. Het laatste stukje kaas voor in de macaroni
Zo lekker he, geraspte kaas door je macaroni of spaghetti. Je kan in de supermarkt zakjes kopen waarbij de kaas al is voor geraspt. Kost je alleen wel rond de 1 euro. Beetje zonde van je geld als je ook gewoon een blok kaas in de koelkast hebt liggen. Ik bewaar het laatste stukje van deze kaas (dat stukje wat een beetje hard wordt op den duur en waar je niet meer goed plakjes van af kan snijden) om te raspen! Waarom extra geld uitgeven als je het thuis al hebt liggen?

DSC_0146

DSC_0149

5. Restjes shag voor sigaretten
Oke, als je echt op de centen zit dat kan je beter stoppen met roken (ook als je niet op de centen zit trouwens.) Maar goed, ik heb 1 slechte gewoonte en dat is roken en ik vind het eigenlijk niet zo erg. Mijn portemonnee vind het wel heel erg en die voelt zich nog meer genaaid als blijkt dat een kwart van het pakje shag vol zit met mot waar je geen chill shagje van kan draaien. Niet weggooien! Ik verzamel al mijn mot in een oud blik. Als ik eens zin heb in een sigaretje ga ik niet naar de tabakszaak om een pakje te kopen, neeeeheee, ik pak mijn sigaretten filters, mijn klik-apparaatje en mijn blik met mot en in een handomdraai heb ik een heerlijk sigaretje wat me niets extra’s heeft gekost! Dat is pas echt genieten!

DSC_0152

 

 

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips. Voor mij werken ze in ieder geval als een tierelier en het geeft me een goed gevoel dat ik op zulke simpele manieren heel wat geld kan besparen.
Welke tips pas jij toe of ga je toepassen? Let me know!