5 tips om een relaxed persoon te zijn

Je kent ze vast wel, van die mensen die altijd chagrijnig of boos kijken en heel druk zijn met wat ze doen, zonder aandacht aan anderen te besteden. In hun buurt heb je altijd het gevoel dat je in de weg loopt en voel je je bijna schuldig dat je ze ergens om gevraagd hebt. Ik wordt altijd erg moe van deze mensen, maar ik vind ze vooral heel zielig. Waarom zo gestrest? Relaxed een beetje man, het komt heus allemaal wel goed. Nou is het wel zo dat ik na bijna 29 jaar wel door heb dat je mij niet zo snel in de stress krijgt, dus misschien heb ik ook wel makkelijk praten. Daarom geef ik jullie vandaag 5 tips uit eigen ervaring, waarmee je net zo relaxed en onbezorgd kunt zijn als Leoni (hahaha geweldige zin dit! :-P).


TIP 1: SLAPEN
Gaaaaaaaaap* Ook zo’n moeite met opstaan? Dat heb ik ook heel lang gehad. Dat kwam omdat ik geen ritme had in mijn slaaptijden. Slaap ’s nachts tussen de 6 & 8 uur (niet korter maar ook niet langer!) en probeer dezelfde tijden te hanteren. Ga dus elke dag rond dezelfde tijd naar bed en zet je wekker ook op dezelfde tijd. Je lichaam heeft slaap nodig om alles te verwerken wat er op een dag gebeurd. Door vaste tijden te hanteren stelt je lichaam zich hier op in, wat resulteert in een betere slaap. Wanneer dan de wekker gaat kun je goed uitgerust en met een schone lei aan de nieuwe dag beginnen en kun je makkelijker met eventuele tegenslagen, chagrijnige mensen en/of kut-opmerkingen omgaan.

TIP 2: RUSTMOMENTJES
Naast je dagelijkse hoeveelheid slaap, is het ook belangrijk dat je overdag je lichaam en geest af en toe wat rust gunt. Je hoeft niet gelijk een middagdutje te doen, maar gewoon even rustig zitten en je lunch op eten, of even een paar zonnestraaltjes pakken in de tuin zijn ook prima rust momentjes. Belangrijk is dat je je bewust bent dat je niet constant aan het rondrennen bent en aan het stressen bent. Merk je dat je dit toch doet? Doe dan even een stapje terug. Op deze manier verspreid je je energie over de hele dag, en verbruik je niet belachelijk veel energie die je niet hebt, waardoor je doodmoe en chagrijnig wordt. Keep Calm and Relax Baby….

TIP 3: TREK HET JE NIET ZO AAN
We zijn allemaal mensen, en mensen zijn niet perfect. Probeer het beste uit jezelf te halen, maar vergeef jezelf het ook wanneer iets niet helemaal goed is gegaan. Van je fouten leer je. Uiteraard zitten aan sommige fouten ook consequenties, maar onderga deze met een opgeheven hoofd. Wanneer je merkt dat je er toch steeds mee in je hoofd loopt, verwen jezelf dan met iets lekkers of zoek een persoon op waarvan je weet dat hij of zij je weer blij kan praten. Soms moet je het even van een ander horen dat je niet alles goed kunt doen, dat werkt ook heel goed! Fouten maken hoort nu eenmaal bij het leven, even diep ademhalen en weer doorgaan, is mijn beste advies.

TIP 4: PLUK DE DAG
Mijn levensmotto. Feit is, je weet nooit wanneer je deze aarde gaat verlaten, dus waarom maak je jezelf druk om dingen die zich in de toekomst afspelen? Of waarom ontzeg je jezelf dingen waar je gelukkig van wordt? Je leeft tenslotte maar 1 keer. Ik heb geleerd om van mezelf te houden, mezelf dingen te gunnen en te genieten van alles wat mijn leven mij biedt. Ik ben dankbaar voor het hier en nu, en elke seconde van de dag heeft iets in zich waarvan je kunt genieten, waar je dankbaar voor kunt zijn. Dus waarom piekeren over onzinnige shit die toch wel opgelost gaat worden? Pak aan, wat je aan kunt pakken, en laat los wat er niet in zit. Zo simpel is het! Morgen is morgen, dat zien we dan wel weer…

TIP 5: LEVEN EN LATEN LEVEN
Je kunt niet verwachten dat een ander het op jou manier doet, dat een ander het begrijpt zoals jij het bedoelt en dat een ander hetzelfde belangrijk vindt. Natuurlijk ken ik mensen waar ik een gruwelijke hekel aan heb, natuurlijk kan ik me opwinden over acties van mensen die ik schijt irritant vind en ook ik kan mezelf wel opvreten van ongeduld in lange rijen en bij slome medewerkers. Maar uiteindelijk lost het niks op, je hebt er alleen jezelf mee. Probeer te accepteren dat elk mens op deze aarde anders is en anders denkt. Jij bent uniek, maar die ander ook. Die ander heeft ook gevoel, kent ook verdriet, en pijn. Heb respect voor elkaar, en accepteer dat je jezelf in sommige situaties moet aanpassen aan een ander. Dat hoeft niet alleen maar slecht te zijn, zolang jij onthoud wie jij bent, en wat jij wil, kun je best eens afwijken van dat pad. Het brengt je soms nieuwe inzichten, of geeft je nieuwe vrienden. Het leven is niet ‘one way’, maar een chaotisch kruispunt zonder verkeersregels, en dat is eigenlijk best wel leuk!

Hopelijk heb je wat aan deze tips, en anders dan weet je weer iets meer over mij. Vergeet niet, je bent wie je bent, en daar kan je trots op zijn!
Waarvan schiet jij uit je slof?

ps: doe je al mee aan mijn super coole winactie?

Fotocredit:  Pixabay.com / sara juggernaut