1# De grootste ergernissen van een Grafisch Ontwerper

Het leven als grafisch ontwerper is soms niet makkelijk. Bedrijven met logo’s die niet meer van deze tijd zijn en websites die zo gebruiksonvriendelijk zijn dat je je iMac wel uit het raam wil gooien zijn orde van de dag. Soms heb ik dagen dat ik het liefste in een hoekje wil wegkruipen, zodat ik mijn brein niet hoef te verpesten met al dat lelijks, om vervolgens in een gigantische workflow te komen om de wereld een stukje mooier te maken. Over smaak valt immers niet te twisten… tenminste niet met een grafisch ontwerper.

ergenissen1

DOE DIT NOU MAAR GEWOON NIET!

  • Je maakt zelf ff een postertje om iets aan te kondigen. Mooi met een full foto op de achtergrond, je bent helemaal trots op jezelf. Om geld te besparen druk je hem af met je huis, tuin en keuken printertje. Hartstikke handig joh! En we laten die standaard witte rand er lekker om, want we zijn te lui om die er even af te snijden.
  • Als lettertype kies je uiteraard Comic Sans, want dat staat zo gezellig. Lekker speels en past helemaal bij de boodschap die je geeft. De kleuren die je kiest zijn allemaal leuke circus kleurtjes. Dat valt lekker op. En je weet toch niet wat een huisstijl inhoudt dus daar hoef je je dan ook geen zorgen over te maken.
  • De full foto op de achtergrond is gemaakt met je telefoon. Tegenwoordig maken die zulke goede foto’s! De persoon om wie het gaat is half in beeld, maar dat geeft niet, want de foto is gemaakt toen het avond was. Dus ja, je ziet niet zo heel goed wat er op gebeurd.
  • Hoewel de meeste telefoons hele mooie foto’s kunnen maken, had je per ongeluk de instellingen verkeerd staan, maar je gebruikt ondanks dat de foto toch als full foto voor de achtergrond van de poster. Op het beeldscherm van jouw computer ziet het er best oke uit. Het is totaal niet nodig om even de resolutie te checken. Wat is dat eigenlijk?
  • Om het helemaal af te maken plaats je het logo er nog even op. Deze heb je alleen als JPG bestand dus heeft het een witte achtergrond. Ondanks dat kwak je hem toch op de full foto. Omdat je denkt dat het logo het allerbelangrijkste is van de poster plaats je hem lekker groot zodat hij heel goed opvalt.

poster-fout

En dit is het resultaat. Is het niet geweldig geworden? Dat was toch een best handige zet, om jezelf photoshop aan te leren…. Je denkt erover om te solliciteren bij een reclamebureau omdat je vindt dat je er zo goed in bent.

Wat vinden jullie van deze prachtige poster?